Παράταση του lockdown μετά τις 7 Δεκεμβρίου προανήγγειλε ο Στέλιος Πέτσας
Παράταση του lockdown μετά τις 7 Δεκεμβρίου προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας σε συνέντευξή του στο MEGA.
O κ. Πέτσας τόνισε πως τα στοιχεία δείχνουν μια σταθεροποίηση ή και μείωση ενώ υπογράμμισε πως υπάρχουν και θετικά στοιχεία, όπως ότι τα εξιτήρια είναι περισσότερα από τις εισαγωγές.
Όπως τόνισε ο ίδιος, στόχος της κυβέρνησης είναι να έχουν ολοκληρωθεί οι εμβολιασμοί των πολιτών κατά του κορωνοϊού μέχρι το τέλος Ιουνίου.
Επεσήμανε δε, πως οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν τέλη Δεκεμβρίου με αρχές Ιανουαρίου και η κυβέρνηση θα ξεκινήσει εκστρατεία ενημέρωσης προκειμένου να πειστούν οι πολίτες.
Απαντώντας σε ερώτημα για το τι θα ανοίξει πρώτα – τα σχολεία ή το λιανεμπόριο- ο κ. Πέτσας δήλωσε πως ακόμη η κυβέρνηση δεν είναι σε θέση να προχωρήσει σε τέτοιες ανακοινώσεις.
Παρέπεμψε δε, προς το τέλος της εβδομάδας όταν και θα γίνει γνωστός ο «οδικός χάρτης» για το άνοιγμα της χώρας.
Την ίδια ώρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως είναι υπό εξέταση η σειρά με την οποία θα ανοίξουν σχολεία, λιανεμπόριο και εστίαση ενώ άφησε «παράθυρο» να βγει το λουκέτο σύντομα από τα κομμωτήρια.
ΤΙ ΚΡΙΝΕΙ ΚΡΙΝΕΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ: Γιατί ένα ενδεχόμενο πλήγμα των ΗΠΑ στο Ιράν απειλεί την παγκόσμια αγορά πετρελαίου
23:12
Η κρατική τηλεόραση του Ιράν μεταδίδει ανακρίσεις και «ομολογίες» συλληφθέντων διαδηλωτών
23:00
Απειλές των ΗΠΑ στην Κούβα να μην εμποδίσει ανθρωπιστική βοήθεια για τους πληγέντες από τον τυφώνα Μελίσα
22:50
Η συγγνώμη Κυρανάκη σε Πέρκα για το «...μην τσιρίζεις, η Βουλή δεν είναι η κουζίνα σου» (vid)
22:42