ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την παραίτηση του προέδρου του ΕΣΡ Αθανάσιου Κουτρομάνου ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Την παραίτηση του προέδρου του ΕΣΡ Αθανάσιου Κουτρομάνου ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ
ΙΝΤΙΜΕ

Αίρει ο ΣΥΡΙΖΑ την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο του προέδρου του ΕΣΡ Αθανάσιου Κουτρομάνου και ζητά την παραίτηση του, καταλογίζοντας του αδράνεια και απροθυμία να παρέμβει στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο με στόχο τη διασφάλιση της πολυφωνίας.

Στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής θεσμών και Διαφάνειας οι βουλευτές - μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ανέφεραν μετά τις εκλογές του Ιουνίου του 2019, η ΝΔ έχει σχεδόν αποκλειστική προβολή στα μέσα ενημέρωσης. «Σε τέσσερα από τα έξι κανάλια η δραστηριότητα του κόμματος της συμπολίτευσης και της κυβέρνησης φτάνει αθροιστικά να καταλαμβάνει ακόμα και το 70% του χρόνου των ενημερωτικών καναλιών και των δελτίων ειδήσεων μαζί», υποστήριξαν.

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ παρατηρείται «συντριπτική μονομέρεια» και «σιωπητήριο στις δράσεις και δραστηριότητες άλλων κομμάτων». Υποστήριξαν ακόμη, ότι «αυτή η πρακτική των καναλιών ήρθε λίγους μήνες μετά τις εκλογές και η κυβέρνηση με αφορμή την υγειονομική κρίση συνεχίζει να την τρέφει και να την επιβραβεύει. Ταυτόχρονα συντηρείται η σχέση εξάρτησης κυβέρνησης – ΜΜΕ, με τις διάσημες πλέον και εκτός συνόρων Λίστες Πέτσα».

Υπενθυμίζεται ότι η επιλογή του Αθανάσιου Κουτρομάνου και των μελών του ΕΣΡ έγινε από τη Διάσκεψη των Προέδρων το 2016, επί προεδρίας Νίκου Βούτση, μετά από πολλές άγονες προσπάθειες στη σκιά της ακύρωσης του διαγωνισμού Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες.

"Θέτουμε ζήτημα παραίτησης του προέδρου του ΕΣΡ γιατί δεν μπορούμε να σιωπούμε", είπε ο Νίκος Βούτσης στην Επιτροπή.

Κατά του Αθανάσιου Κουτρομάνου τάχθηκε και η Ελληνική Λύση.

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής οι τόνοι ανέβηκαν όταν ο Παύλος Πολάκης αναφέρθηκε στο νόμο Παππά με τη Σοφία Βούλτεψη να απαντά ότι "της Φλωρεντίας, της Βενετίας ευτυχώς δεν τα καταφέρατε". Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός ανέφερε ότι "θα ξαναέρθει η Φλωρεντία, θα δείτε" με τον Δημήτρη Μαρκόπουλο να λέει: "γύρνα πλευρό θα κρυώσεις".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ