ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα αποχαιρετά τον μεγάλο της φίλο Βαλερί Ζισκάρ Ντ’ Εστέν

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα αποχαιρετά τον μεγάλο της φίλο Βαλερί Ζισκάρ Ντ’ Εστέν
Φωτογραφία αρχείου ASSOCIATED PRESS

Με ανάρτηση που έκανε στον λογαριασμό του στο Twitter, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε τη λύπη του για το θάνατο του πρώην προέδρου της Γαλλίας, Βαλερί Ζισκάρ Ντ’ Εστέν.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στα ιστορικά γεγονότα του 1974, όταν ο εκλιπών φιλέλληνας πρόεδρος είχε δανείσει το αεροσκάφος του στον φίλο του και μετέπειτα πρωθυπουργό αλλά και Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Καραμανλή, για να μεταβεί από το Παρίσι στην Αθήνα, μια κίνηση που σηματοδότησε την έναρξη της Μεταπολίτευσης στην Ελλάδα.

«Με το αεροπλάνο του επέστρεψε η Δημοκρατία στη χώρα μας. Και με τη στήριξή του εντάχθηκε στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Με ευγνωμοσύνη και συγκίνηση η Ελλάδα αποχαιρετά τον μεγάλο της φίλο Βαλερί Ζισκάρ Ντ’ Εστέν», έγραψε ο κ. Μητσοτάκης στο twitter.

Δένδιας: Εξέχουσα προσωπικότητα της Γαλλίας, σταθερός φίλος της Ελλάδας

Την προσωπικότητα του Βαλερί Ζισκάρ Ντ' Εστέν εξήρε και ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, με ανάρτησή του στο Twitter.

«Ο Βαλερί Ζισκάρ Ντ’ Εστέν ήταν μία εξέχουσα προσωπικότητα της Γαλλίας και της Ευρώπης. Θα τον θυμόμαστε πάντα ως έναν σταθερό φίλο της Ελλάδας σε κρίσιμες στιγμές και μεγάλο υποστηρικτή των ευρωπαϊκών αξιών», έγραψε χαρακτηριστικά ο κ. Δένδιας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ