ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μια... σφραγίδα για τις πολεοδομικές άδειες δώρισε στην κυβέρνηση ο Πολάκης

Μια... σφραγίδα για τις πολεοδομικές άδειες δώρισε στην κυβέρνηση ο Πολάκης
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Επίθεση στην κυβέρνηση για το χωροταξικό νομοσχέδιο που προωθεί προς ψήφιση στη Βουλή, εξαπέλυσε ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος μάλιστα, δώρισε μια μεγάλη σφραγίδα στην ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος για να … σφραγίζει τις άδειες που δίνει.

«Αυτό που κάνετε είναι ξεφτιλίκι», είπε και έκλεισε την ομιλία του λέγοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε ο μεγαλύτερος υπερασπιστής του περιβάλλοντος και πως όταν έρθει ξανά στην εξουσία θα αλλάξει αυτό το νομοσχέδιο.

«Σας καταγγέλλω ευθέως ότι κάνετε την μεγαλύτερη αναδιανομή ακίνητης περιουσίας εναντίον των μικρομεσαίων προς όφελος των μεγάλων funds και των αεριτζήδων, με μια σειρά από φωτογραφικές διατάξεις κάνετε εξυπηρετήσεις προς όφελος 5.000 – 10.000 κολλητών της οικογένειας Μητσοτάκη ανά την Ελλάδα», είπε και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προωθεί ρυθμίσεις που ευνοούν τουριστικές επενδύσεις στην Κρήτη.

«Φέρνετε τροπολογία και γίνεστε ο εθνικός πολεοδόμος της χώρας. Σας κάνω δώρο και μια σφραγίδα για να σφραγίζετε τις άδειες που θα δίνετε. Είναι ξεφτιλίκι. Αυτό κάνετε», είπε μάλιστα προς τον υφυπουργό Περιβάλλοντος Δημήτρη Οικονόμου.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός κατέθεσε μάλιστα, τροπολογία για την κατάργηση των πλαφόν στην πληρωμή πρόσθετων εφημεριών του υγειονομικού προσωπικού των νοσοκομείων, καθώς -όπως είπε- πρέπει να καταργηθεί για να πληρωθούν, αφού νηστικό αρκούδι δεν χορεύει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ