ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χατζηδάκης για χωροταξικό νομοσχέδιο: Βάζουμε τάξη στο χάος και το μπάχαλο

Χατζηδάκης για χωροταξικό νομοσχέδιο: Βάζουμε τάξη στο χάος και το μπάχαλο
INTIME/ ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Μεγάλη ευρωπαϊκή μεταρρύθμιση και βαθιά τομή χαρακτήρισε το χωροταξικό νομοσχέδιο που συζητείται και αναμένεται να ψηφιστεί αύριο από την Ολομέλεια της Βουλής ο Κωστής Χατζηδάκης και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «ξέχασε» παλαιότερες θέσεις του στο βωμό της ακραίας ψηφοθηρίας.

«Μας έχει ξεπεράσει όλη η Ευρώπη, ακόμη κι η Αλβανία κι εμείς δεν συμβιβαζόμαστε με αυτό», είπε και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις που εκσυγχρονίζουν την Ελλάδα.

«Επιχειρούμε να βάλουμε μια τάξη στο χάος, πρέπει να ρίξουμε μια πέτρα στο τέλμα, δεν θα ησύχαζα αν έμενα άπρακτος κι αν συνέχιζα πολιτικές Μαυρογιαλούρου», είπε στην ομιλία του και σημείωσε πως πρόκειται για νομοσχέδιο φιλικότερο στις επενδύσεις, προϋπόθεση για να προχωρήσει μπροστά η χώρα.

Σύμφωνα με τον υπουργό Περιβάλλοντος με το συζητούμενο νομοσχέδιο περιορίζεται η δόμηση για την άτακτη επιχειρηματική δραστηριότητα κατά 33% και δίνονται κίνητρα για την οργανωμένη επιχειρηματικότητα μέσα στα πάρκα. «Εσείς δεν το κάνατε αυτό, το κάνουμε εμείς που δήθεν εξυπηρετούμε τα συμφέροντα», ανέφερε απευθυνόμενος στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ.

Επιφυλάξεις σε ορισμένες διατάξεις εξέφρασε ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Βλάχος, υποστηρίζοντας ότι το νομοσχέδιο παρότι δίνει λύσεις, δεν δίνει απαντήσεις στα προβλήματα της κοινωνίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ