ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατατέθηκε η τροπολογία για τον διπλασιασμό των αποδοχών των γιατρών του ΕΣΥ που μετακινούνται

Κατατέθηκε η τροπολογία για τον διπλασιασμό των αποδοχών των γιατρών του ΕΣΥ που μετακινούνται
INTIME/ ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή η νομοθετική ρύθμιση που προβλέπει πρόσθετη αποζημίωση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που μετακινείται σε επιχειρησιακά κέντρα του ΕΚΑΒ εκτός περιφερειακής ενότητας.

Ως πρόσθετη αποζημίωση καταβάλλεται ποσό ίσο με ένα επιπλέον ημερομίσθιο, πλέον των μηνιαίων αποδοχών τους, για το χρονικό διάστημα που θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εκεί. Η πρόσθετη αποζημίωση είναι ακατάσχετη και αφορολόγητη, δεν υπόκειται σε ασφαλιστικές εισφορές κύριας και επικουρικής ασφάλισης, εφάπαξ παροχής, καθώς και υγειονομικής περίθαλψης.

Η νομοθετική ρύθμιση κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τίτλο «Εκσυγχρονισμός της Χωροταξικής και Πολεοδομικής Νομοθεσίας».

Διαβάστε την τροπολογία

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, τα νοσοκομεία Κατερίνης, Δράμας, Σερρών, Βέροιας, Έδεσσας, Γιαννιτσών και Φλώρινας είναι τα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας που πιέζονται περισσότερο από την πανδημία, έχουν ήδη ενισχυθεί με 167 ιατρούς, 265 νοσηλευτές και 110 άτομα λοιπό προσωπικό.

Στο πλαίσιο της περαιτέρω ενίσχυσής τους, μεταβαίνουν 8 γιατροί από το ΕΣΥ, 5 παθολόγοι, 2 γενικοί ιατροί και 1 καρδιολόγος, που σήμερα υπηρετούν σε νοσοκομεία της Αττικής και στο κέντρο υγείας Λυγουριού Αργολίδας.

Για τους οκτώ αυτούς γιατρούς και για όσους συναδέλφους τους από το Ε.Σ.Υ., γιατρούς και νοσηλευτές, στις ειδικότητες που χρειάζονται οι κλινικές COVID, συνδράμουν στην προσπάθεια των νοσοκομείων «πρώτης γραμμής» που έχουν ανάγκη στην παρούσα φάση, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας κατέθεσε την παραπάνω ρύθμιση στη Βουλή, η οποία προβλέπει διπλασιασμό των αποδοχών τους για το χρονικό διάστημα που θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εκεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ