ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Ελλάδα συμμετέχει ενεργά σε Ευρωπαϊκό Φόρουμ για τη Δημόσια Διπλωματία

Η Ελλάδα συμμετέχει ενεργά σε Ευρωπαϊκό Φόρουμ για τη Δημόσια Διπλωματία
O γενικός γραμματέας Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού, Γιάννης Χρυσουλάκης (Φωτογραφία αρχείου) INTIME NEWS

Ένα πολύ δυναμικό παρών δόθηκε για την Ελλάδα και την άσκηση της Δημόσιας Διπλωματίας στην αντιμετώπιση της πανδημίας με την τεκμηριωμένη ομιλία του γενικού γραμματέα Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού, Γιάννη Χρυσουλάκη, στην Ετήσια Ολομέλεια του Club of Venice, του Ευρωπαϊκού Φόρουμ στο οποίο συμμετέχουν υπουργοί, πολιτικές προσωπικότητες και ανώτατοι υπηρεσιακοί παράγοντες από το χώρο της Επικοινωνίας και της Δημόσιας Διπλωματίας των κρατών-μελών της ΕΕ.

Η Ελλάδα – μέσα από την ομιλία του κ. Χρυσουλάκη – αναδείχθηκε ως βέλτιστη πρακτική, καθώς ως χώρα κατάφερε, σύμφωνα με την 8η Έκθεση Ενισχυμένης Εποπτείας, να συγκρατήσει την εξάπλωση του κορωνοϊού σε αρκετά καλά επίπεδα και παρά τις αντίξοες συνθήκες που προκαλούνται από την πανδημία, έχει λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να επιτύχει τις δέουσες συγκεκριμένες δεσμεύσεις της.

Πιο αναλυτικά, ο κ. Χρυσουλάκης παρουσίασε το πρόγραμμα εμβολιασμού του πληθυσμού, τα μέτρα στήριξης της ελληνικής οικονομίας, το διπλό ρόλο του Ταμείου Ανάκαμψης με την προστασία και τόνωση της απασχόλησης αλλά και τη ριζική μεταμόρφωση της εθνικής οικονομίας σε ένα εξωστρεφές, καινοτόμο μοντέλο ανάπτυξης, την επιστροφή της Ελλάδας στη διεθνή αγορά ομολόγων, την προσέλκυση περισσότερων ξένων άμεσων επενδύσεων, τη μείωση της γραφειοκρατίας, την αύξηση της λογοδοσίας και της αποτελεσματικότητας στο δημόσιο τομέα, με τη χρήση ψηφιακών τεχνολογιών, ακόμη και κατά τη διάρκεια της πανδημίας του COVID-19.

Επίσης, ο κ. Χρυσουλάκης επεσήμανε ότι η πανδημία δεν είναι η μόνη κρίση που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, όπως οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες. Η Ελλάδα – τόνισε- αντιμετωπίζει ιδιαίτερη ένταση στα εξωτερικά σύνορά της, που είναι και ευρωπαϊκά σύνορα, τόσο με τις μεταναστευτικές ροές όσο και με την Τουρκία, η οποία κλιμακώνει διαρκώς την προκλητική και επιθετική συμπεριφορά της και εντείνει συνεχώς τις παράνομες ενέργειές της στην Ανατολική Μεσόγειο, παραβιάζοντας κατάφωρα το Διεθνές Δίκαιο, συμπεριλαμβανομένου του Δικαίου της Θάλασσας.

Παράλληλα, ο κ. Χρυσουλάκης δεν παρέλειψε να αναφέρει την τεράστια επιτυχία που σημείωσε η Ελλάδα στο χώρο της Δημόσιας Διπλωματίας, καθώς φέτος για πρώτη φορά η χώρα μας αναδείχθηκε στην πρώτη δεκάδα των χωρών που διακρίθηκαν στην άσκηση της «Ήπιας Ισχύος» σύμφωνα με το περιοδικό Monocle.

Τέλος, ο κ. Χρυσουλάκης αναφέρθηκε στην επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση και τις μεγάλες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν μέσα στο πλαίσιο της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», ενώ προσκάλεσε τους συμμετέχοντες να επισκεφθούν την Ελλάδα το προσεχές έτος και να συμμετέχουν ζωντανά στον Εορτασμό της Παλιγγενεσίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ