ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουτσούμπας: Περνάτε αντεργατικά μέτρα με πρόσχημα την πανδημία

Κουτσούμπας: Περνάτε αντεργατικά μέτρα με πρόσχημα την πανδημία
INTIME

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση ότι με πρόσχημα την πανδημία επιδιώκει να «περάσει» μέτρα σε βάρος των εργαζομένων εξαπέλυσε στη Βουλή, όπου συζητείται επερώτηση του ΚΚΕ για τα εργασιακά, ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Θέλετε να περνάτε αντεργατικά μέτρα χωρίς αντίσταση, θέλετε να βλέπει ο λαός τις επιπτώσεις της πανδημίας, αλλά να μη μιλάει. Τι περιμένετε; Ότι θα συνεχίζετε να τσακίζετε το εισόδημα και ό,τι έχει απομείνει χωρίς να αντισταθεί κανείς; Ότι θα στηρίζετε απολύσεις και δεν θα κουνιέται φύλλο;», ήταν το ερώτημα που απηύθυνε στην κυβέρνηση ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ και σημείωσε ότι η κατάσταση στους εργασιακούς χώρους μοιάζει με ναρκοπέδιο.

«Λέτε ότι προτεραιότητά σας είναι η υγεία του λαού, αλλά τα μέτρα που παίρνετε μαρτυρούν ότι είναι άλλη η προτεραιότητά σας. Σταθήκατε απέναντι, λοιδορήσατε προτάσεις των υγειονομικών, τις ζωογόνες προτάσεις του ΚΚΕ για επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας, προσλήψεις υγειονομικών στο δημόσιο σύστημα Υγείας, λειτουργία των αναγκαίων ΜΕΘ, λειτουργία νοσοκομείων που κλείσατε και ο ΣΥΡΙΖΑ άφησε κλειστά», είπε.

«Αυτά που ανακοινώσατε για τους ανέργους δεν είναι ούτε ενισχύσεις, ούτε δώρα, η πλειοψηφία τους είναι αποκλεισμένη, πόσο στοιχίζει να δώσετε επίδομα 600 ευρώ όπως πρότεινε το ΚΚΕ», ανέφερε και σχολίασε ότι με αυτό το ποσό δεν θα πάνε οι εργαζόμενοι στο Μπάντεν- Μπάντεν, αλλά θα καλύψουν βασικές τους ανάγκες.

Επανέλαβε τέλος, τις προτάσεις του ΚΚΕ για αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ και επαναφορά 13ου και 14ου μισθού στον δημόσιο τομέα και της 13ης και 14ης σύνταξης και υποστήριξε ότι σε αυτόν τον αγώνα θα είναι ανυποχώρητοι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ