ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέτσας: Πάρα πολύ δύσκολο να επιτραπούν οι μετακινήσεις μεταξύ νομών την περίοδο των γιορτών

Πέτσας: Πάρα πολύ δύσκολο να επιτραπούν οι μετακινήσεις μεταξύ νομών την περίοδο των γιορτών
ΙΝΤΙΜΕ

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα παρουσιάσει η κυβέρνηση το συνολικό της σχέδιο για το πώς θα κινηθεί η χώρα μετά τις 14 Δεκεμβρίου και το lockdown, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, επισημαίνοντας ότι αυτό το σχέδιο θα είναι συνολικό και όχι αποσπασματικό. 

«Έχουμε παρατείνει τα μέτρα έως τις 14 Δεκεμβρίου, άρα έχουμε το χρονικό διάστημα για να δούμε τα θέματα και να ενημερώσουμε τους πολίτες υπεύθυνα για το τι θα πρέπει να περιμένουν», τόνισε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, προσθέτοντας πως προς το παρόν βέβαιο είναι ότι την ερχόμενη Δευτέρα θα ανοίξουν τα εποχικά καταστήματα.

Ερωτηθείς, ειδικότερα, εάν κατά τις γιορτές των Χριστουγέννων θα επιτραπούν οι μετακινήσεις μεταξύ νομών, ο κ. Πέτσας απάντησε:

«Φαίνεται πάρα πολύ δύσκολο να επιτραπούν οι μετακινήσεις μεταξύ νομών κατά τη διάρκεια των εορτών με βάση το υψηλό ιικό φορτίο αλλά και το ότι μια τέτοια απόφαση μπορεί να δημιουργήσει χαλάρωση».

Σε ό,τι αφορά τις αιτίες που αφορούν στον αργό ρυθμό μείωσης του ιικού φορτίου, είπε: «Αυτό μπορεί να οφείλεται σε πολλούς παράγοντες όπως είναι η κόπωση και η πιο χαλαρή εφαρμογή των μέτρων, οι διαπεριφερειακές ενώ στη Θεσσαλονίκη όπως και ο πρωθυπουργός ανέφερε θα μπορούσαν τα περιοριστικά μέτρα να έχουν εφαρμοστεί και νωρίτερα αλλά δεν υπήρχε σχετική εισήγηση της επιτροπής ειδικών. Τα μέτρα δεν έχουν αποτύχει, αλλά απαιτείται περισσότερος χρόνος, για να αποδώσουν».

Για τον εμβολιασμό έναντι του Covid 19

Σχετικά με τα εμβόλια, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι ο προγραμματισμός της κυβέρνησης αφορά στη σωστή προετοιμασία με 1.080 εμβολιαστικά κέντρα και πάνω από 25 εκατομμύρια δόσεις, που μπορούν να καλύψουν το σύνολο του πληθυσμού για ένα εμβόλιο που θα είναι δωρεάν και εθελοντικό.

«Με βάση τον προγραμματισμό, θα εμβολιάζονται 2 εκατ. πολίτες κάθε μήνα με πρώτους τους υγειονομικούς και τους ευάλωτους πληθυσμούς. Εκτιμώ πως μέχρι τον Ιούνιο θα έχουν εμβολιαστεί οι περισσότεροι», συνέχισε.

Τέλος, αναφερόμενος στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης για μη δημοσιοποίηση των πρακτικών της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, σημείωσε: «Αν η αντιπολίτευση ψάχνει ευθύνες, να απευθυνθεί στο Μαξίμου, καθώς ο πρωθυπουργός παίρνει τις αποφάσεις. Όπως είπε αν δημοσιεύονταν τα πρακτικά δεν θα εξέφραζαν ελεύθερα τις απόψεις τους οι επιστήμονες».

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ