ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Αφήσατε τη χώρα αθωράκιστη»: Επίθεση Γεννηματά στην κυβέρνηση για την πανδημία

«Αφήσατε τη χώρα αθωράκιστη»: Επίθεση Γεννηματά στην κυβέρνηση για την πανδημία
INTIME NEWS / ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ειδική καμπάνια εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού πρότεινε από το βήμα της Βουλής η Φώφη Γεννηματά και κάλεσε τη Βουλή να δώσει πρώτη το παράδειγμα.

Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση του χωροταξικού νομοσχεδίου η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι απέφυγε χωρίς καμία δικαιολογία τη σημερινή συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης της για την πανδημία και κατηγόρησε την κυβέρνηση για έλλειψη προετοιμασίας και καλλιέργεια κλίματος εφησυχασμού που οδήγησαν στο επιθετικό δεύτερο κύμα και την απώλεια ανθρώπινων ζωών.

«Το νέο κύμα βρήκε τη χώρα αθωράκιστη και τους πολίτες στο αίσχος της αισχροκέρδειας των τεστ σε ιδιωτικά εργαστήρια», είπε.

Κλειδί για το ΚΙΝΑΛ, όπως είπε η κ. Γεννηματά, είναι τα μαζικά τεστ και η σωστή ιχνηλάτηση, προτείνοντας μαζικά τεστ ανά νομό και επανάληψη μετά από 20 μέρες.

«Το κράτος θα έχει πλήρη εικόνα και θα μπορεί να στεγανοποιήσει κάθε περιοχή επιτρέποντας το άνοιγμα», ανέφερε, ενώ σε ό,τι αφορά στα δημοσιεύματα για παράλληλο σύστημα καταγραφής κρουσμάτων από τον ΕΟΔΥ ζήτησε από τη Δικαιοσύνη να διερευνήσει σε βάθος τα συμφέροντα που εξυπηρετήθηκαν σε βάρος της δημόσιας υγείας.

Κάλεσε ακόμη την κυβέρνηση να προχωρήσει περαιτέρω στην ενίσχυση του ΕΣΥ με μόνιμες προσλήψεις, με μονιμοποίηση των επικουρικών, ένταξη του προσωπικού στα βαρέα και ανθυγιεινά και χορήγηση δώρου Χριστουγέννων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ