ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντιδράσεις γαλάζιων βουλευτών για την απόρριψη τροπολογιών από την κυβέρνηση

Αντιδράσεις γαλάζιων βουλευτών για την απόρριψη τροπολογιών από την κυβέρνηση
INTIME/ ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ένταση και εντός της ΝΔ πυροδότησε η απόφαση του Κωστή Χατζηδάκη να μην αποδεχθεί καμία βουλευτική τροπολογία.

Ο γαλάζιος βουλευτής Γιώργος Βλάχος φαίνεται οργισμένος και από το γεγονός ότι δεν ελήφθησαν υπόψη παρατηρήσεις στο άρθρο 132 κι αυτό αποτυπώθηκε, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, σε πηγαδάκι στους διαδρόμους της Βουλής, όπου συζητείται το χωροταξικό νομοσχέδιο. Ο κ. Βλάχος ο οποίος άρχισε να διαμαρτύρεται και εντός της Ολομέλειας είχε έναν έντονο διάλογο με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος Δημήτρη Οικονόμου έξω από την αίθουσα της Ολομέλειας, παρουσία των κ.κ. Μπουκώρου και Χρυσομάλλη.

"Έλεος. Δεν πάει άλλο. Και η κοροϊδία έχει τα όριά της. Δεν πειράζει, ας έρθουν οι αλλαγές στο επόμενο νομοσχέδιο που θα είναι παχιές οι μύγες", φώναζε σύμφωνα με αυτήκοους μάρτυρες ο Γιώργος Βλάχος, που είχε καταθέσει μια σειρά τροπολογιών.

Από το βήμα της Βουλής και ο Βασίλης Μπουκώρος ανέφερε πως θα πρέπει να εξετάζονται οι τροπολογίες και να μην απορρίπτονται. "Όταν κατατίθενται από κυβερνητικούς βουλευτές αφορούν σημαντικά προβλήματα προς αντιμετώπιση", είπε και πρόσθεσε πως σε αντίθετη περίπτωση είναι σα να ζητείται τυφλά από τον υπουργό οι βουλευτές μόνον να ψηφίζουν.

Η απόρριψη βουλευτικών τροπολογιών προκάλεσε νωρίτερα και την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ. Η αξιωματική αντιπολίτευση είχε καταθέσει τέσσερις τροπολογίες που προέβλεπαν -μεταξύ άλλων- πληρωμή εφημεριών γιατρών και δωρεάν επανασύνδεση ηλεκτρικού ρεύματος κλπ. σε ομάδες πληττόμενες από την πανδημία.

"Η κυβέρνηση με τη στάση της δείχνει το αληθινό της πρόσωπο, που αδιαφορεί για τα πραγματικά προβλήματα των κοινωνικών ομάδων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της πανδημίας αλλά και όσων έχουν πληγεί από την υγειονομική κρίση. Ταυτόχρονα, επιμένει να διαχειρίζεται με όρους επικοινωνίας και αδιαφάνειας την πανδημία, κρύβοντας τα πρακτικά από το κοινοβούλιο και τον ελληνικό λαό", ανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο αρμόδιος υπουργός Περιβάλλοντος διευκρίνισε ότι η κυβέρνηση συμφωνεί με ορισμένες από τις περίπου 25 βουλευτικές τροπολογίες που κατατέθηκαν (σ.σ. κυρίως από βουλευτές της ΝΔ), ωστόσο, χρειάζεται περαιτέρω επεξεργασία.

Σε ερώτηση του Παύλου Πολάκη εάν η κυβέρνηση απορρίπτει και την τροπολογία της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις πρόσθετες υπερωρίες των γιατρών του ΕΣΥ, λόγω πανδημίας, ο Κωστής Χατζηδάκης απάντησε ότι τα θέματα των τροπολογιών θα αντιμετωπιστούν από επιμέρους υπουργεία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ