ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Εγκληματικό λάθος η μείωση των τεστ για κορωνοϊό

ΣΥΡΙΖΑ: Εγκληματικό λάθος η μείωση των τεστ για κορωνοϊό
ΙΝΤΙΜΕ

Σκληρή κριτική ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση για τον σημερινό μειωμένο αριθμό τεστ κορωνοϊού που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ.

Στην ανακοίνωσή της η αξιωματική αντιπολίτευση επισημαίνει:

«Την ώρα που όλοι οι επιστήμονες και τα μέλη της Επιτροπής φωνάζουν για συνταγογράφηση των τεστ και μαζικοποίησή τους για να έχουμε εικόνα της διασποράς του ιού στους πολίτες, η κυβέρνηση όχι μόνο συνεχίζει να την αρνείται, αλλά μειώνει και δραματικά τον αριθμό των τεστ.»

Ο ΣΥΡΙΖΑ προσθέτει:

«Ενώ οι σκληροί δείκτες θανάτων και διασωληνωμένων παραμένουν δραματικά υψηλοί, σήμερα πραγματοποιήθηκαν τα λιγότερα τεστ τον τελευταίο μήνα. Με μόλις 6.105 μοριακά τεστ, τα 1.251 επιβεβαιωμένα κρούσματα δεν δείχνουν υποχώρηση της πανδημίας αλλά αντίθετα επικίνδυνη αύξηση της θετικότητας στους πολίτες.»

Και υπογραμμίζει:

«Είναι εγκληματικό λάθος να μειώνονται τα τεστ σε αυτήν την κρίσιμη συγκυρία. Οι επιστήμονες καλούνται να κάνουν εισηγήσεις στα τυφλά και οι πολίτες παίρνουν εντελώς λάθος μηνύματα εφησυχασμού. Επιτέλους, η κυβέρνηση να σοβαρευτεί, δεν γίνεται να παίζει κορώνα γράμματα τη δημόσια Υγεία.»

Κερδοσκοπία στα τεστ

«Η κυβέρνηση άφησε επί 9 μήνες ανεξέλεγκτη την κερδοσκοπία με τα διαγνωστικά τεστ σε βάρος των πολιτών. Με τεράστια καθυστέρηση ανακοινώνει σήμερα ανώτατες τιμές για τα rapid test και τους μοριακούς ελέγχους, μεγαλύτερες μάλιστα από αυτές για τις οποίες είχε αρχικά δεσμευθεί».

Αυτό αναφέρει σε δήλωση του ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέργιος Καλπάκης, ζητώντας άμεσα να υπάρξει συνταγογράφηση των διαγνωστικών τεστ. Αναφέρει ότι «την ώρα που η χώρα μας εν μέσω lockdown έχει σε 40 μέρες 2.377 θανάτους, με τον συνολικό αριθμό των ανθρώπινων απωλειών να σπάει το φράγμα των 3.000, η κυβέρνηση συνεχίζει να αρνείται το αυτονόητο, το οποίο ζητά η Επιτροπή των επιστημόνων και όλοι οι γιατροί ήδη από το πρώτο κύμα της πανδημίας: συνταγογράφηση των διαγνωστικών τεστ για να υπάρχουν μαζικά τεστ στους πολίτες και σαφής εικόνα της διασποράς του ιού στην κοινότητα». Ο κ. Καλπάκης προσθέτει ότι «δεν πρόκειται μόνο για ιδεοληψία, αλλά για εγκληματική αδράνεια».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ