ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σπίρτζης: Δεν θα επιτρέψουμε στο αστυνομικό κράτος Μητσοτάκη να κορυφώσει τη δράση του

Σπίρτζης: Δεν θα επιτρέψουμε στο αστυνομικό κράτος Μητσοτάκη να κορυφώσει τη δράση του
ΙΝΤΙΜΕ

Συνέντευξη στο ραδιόφωνο του Alpha και τους δημοσιογράφους Λώρα Ιωάννου και Βασίλη Σκουρή έδωσε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Χρήστος Σπίρτζης.

Ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής είπε γιατο περιστατικό με τον αστυνομικό που κατέστρεψε τα λουλούδια στο μνημείο Γρηγορόπουλου:

«O άνδρας των ΜΑΤ που κατέστρεψε τα λουλούδια προσέβαλε τη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου, τη Δημοκρατία και τον ελληνικό λαό. Δυστυχώς δεν είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό. Η χρήση αστυνομικής βίας με εντολές της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είναι γενικευμένη. H κυβέρνηση Μητσοτάκη ανέχεται τη δράση ακροδεξιών θυλάκων μέσα στην ελληνική αστυνομία και τον αποτροπιαστικό τρόπο με τον οποίο λειτουργούν».

Το αστυνομικό κράτος

Ο κ. Σπίρτζης είπε ακόμα: «Θυμάται κανείς στο πρόσφατο παρελθόν – και όχι μόνο επί ΣΥΡΙΖΑ – να μπαίνουν αστυνομικοί στα σπίτια συμπολιτών μας όπως συνέβη στις περιπτώσεις Ινδαρέ και Καττή, να ασκείται σωματική βία στα μέλη των οικογενειών τους, να καταλήγει ο κύριος Καττής στον Ευαγγελισμό, να είναι ο κύριος Ινδαρές δεμένος στην ταράτσα του; Θυμάται κανείς, με τη συχνότητα που συμβαίνει σήμερα, να υπάρχουν σεξουαλικές παρενοχλήσεις σε όποια γυναίκα περνάει μπροστά από συγκεκριμένες διμοιρίες των ΜΑΤ; Θυμάται κανείς να ασχολούνται, λόγω της νομοθεσίας ή των κανονιστικών διατάξεων που έχει περάσει η ΝΔ οι εισαγγελικές αρχές με τρεις πολιτικούς αρχηγούς, τον Αλέξη Τσίπρα, τον Δημήτρη Κουτσούμπα και τον Γιάνη Βαρουφάκη;»

Σχετικά με τον κ. Χρυσοχοΐδη, επισήμανε:

«Η ώρα να ζητηθεί η παραίτηση του κυρίου Χρυσοχοΐδη θα φτάσει αν συνεχιστεί και κορυφωθεί η βία και η επιβολή του δόγματος του τρόμου και της πάταξης από το αστυνομικό κράτος που χτίζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη».

Η τροπολογία

Τέλος, ο κ. Σπίρτζης τόνισε:

«Ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων στην αστυνομία που ανακοίνωσε ο υπουργός προκύπτει από τεστ που έχουν κάνει οι αστυνομικοί μόνοι τους. Δεν είναι λοιπόν ένα αξιόπιστο στοιχείο. Δεν έχουν κάνει τεστ οι αστυνομικοί που καθημερινά έρχονται σε επαφή με χιλιάδες πολίτες. Μπορεί να υπάρχουν πολλοί νέοι στην αστυνομία και να μην εκδηλώνουν συμπτώματα αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορεί να είναι φορείς του ιού. Για αυτό καταθέσαμε τροπολογία σύμφωνα με την οποία όσοι έρχονται σε επαφή με τους πολίτες – και αυτό δεν αφορά μόνο τους αστυνομικούς αλλά και τους εργαζόμενους στα σωφρονιστικά καταστήματα που είναι κλειστές δομές – πρέπει σε πολύ τακτά χρονικά διαστήματα και σίγουρα όχι μεγαλύτερα των 15 ημερών να υποβάλλονται σε τεστ. Αυτές οι εξετάσεις πρέπει να συνταγογραφούνται και να είναι περιοδικές ώστε να μπορεί να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού. Αυτά όμως δεν τα ακούει η κυβέρνηση Μητσοτάκη και το επιτελικό κράτος».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ