ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός - Βουλή: Συζήτηση για την πορεία της πανδημίας ζητά το ΚΙΝΑΛ

Κορωνοϊός - Βουλή: Συζήτηση για την πορεία της πανδημίας ζητά το ΚΙΝΑΛ
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS

Τη σύγκληση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων με θέμα τη «Διακομματική συζήτηση για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού, το άνοιγμα της οικονομικής και κοινωνικής ζωής της Χώρας και τον οδικό χάρτη των εμβολιασμών», ζητά το Κίνημα Αλλαγής.

Με επιστολή τους οι βουλευτές του κόμματος που μετέχουν στην επιτροπή, αναφέρουν ότι «μέσα από τη γόνιμη διαδικασία του κοινοβουλευτικού διαλόγου ευελπιστούμε να καταλήξουμε συναινετικά σε ένα τελικό πόρισμα, σε έναν οδικό χάρτη, με τα βήματα που απαιτούνται για την επαναφορά της χώρας σε κανονικούς ρυθμούς και την οργάνωση εκείνων των υγειονομικών δομών που θα αποτελέσουν ασπίδα του πληθυσμού».

Σύμφωνα με το ΚΙΝ.ΑΛ. απαιτείται διαρκής εγρήγορση, υπευθυνότητα και ενεργοποίηση κάθε ικμάδας του επιστημονικού δυναμικού και του πολιτικού προσωπικού της χώρας μας με στόχο την καλύτερη δυνατή διαχείριση της πανδημίας.

«Αυτό καθίσταται εφικτό μόνο επί τη βάσει ενός οργανωμένου και σαφούς σχεδίου δράσης και υγειονομικής άμυνας, ιδίως τώρα που η μαζική χρήση πολλά υποσχόμενων εμβολίων βρίσκεται προ των πυλών», επισημαίνουν οι βουλευτές του ΚΙΝ.ΑΛ. και σημειώνει πως το κόμμα με τις μέχρι σήμερα παρεμβάσεις του, έχει αναδείξει χρήσιμες προτάσεις και πρακτικές λύσεις τόσο στο πεδίο του υγειονομικού σχεδιασμού της πανδημίας, όσο και ως προς την συνολική διαχείριση των γενικότερων συνεπειών της.

Υπενθυμίζουν ακόμη, ότι η Φώφη Γεννηματά, έθεσε πρόσφατα σε δημόσιο διάλογο τις προτάσεις για την δημιουργία ενός συνολικού «οδικού χάρτη» για την έξοδο της χώρας από την υγειονομική κρίση και για την θωράκιση της δημόσιας υγείας απέναντι στο επόμενο κύμα της πανδημίας, ο οποίος περιλαμβάνει μέτρα και συγκεκριμένες πολιτικές στις εξής κατευθύνσεις:

  • της διασφάλισης του ασφαλούς ανοίγματος κατά περιοχές και της επαναφοράς σταδιακά στην επιθυμητή κανονικότητα με ασφάλεια και χωρίς φόβο
  • της διαφάνειας και δημοσιότητας των επιδημιολογικών δεδομένων
  • της δημιουργίας δημόσιων δομών αποκατάστασης για τους νοσούντες με κορωνοϊό
  • και της οργάνωσης του εμβολιασμού με στόχο την ευρύτερη δυνατή, ασφαλέστερη και δωρεάν υγειονομική θωράκιση του πληθυσμού

ΔΗΜΟΦΙΛΗ