ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουρτάκης: Δεν μας φοβίζουν τα εξώδικα Τσίπρα – Αντιπαράθεση για το σπίτι στα Λεγραινά

Κουρτάκης: Δεν μας φοβίζουν τα εξώδικα Τσίπρα – Αντιπαράθεση για το σπίτι στα Λεγραινά
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Μαίνεται η πολιτική σύγκρουση για τα δημοσιεύματα σχετικά με το σπίτι που νοικιάζει ο Αλέξης Τσίπρας στα Λεγραινά.

Το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απέστειλε εξώδικα στον Γιάννη Κουρτάκη, εκδότη των Παραπολιτικών, τον Γιώργο Παπαχρήστο, δημοσιογράφο των Νέων, και την Άλτερ Έγκο, την εταιρία που έχει στην ιδιοκτησία της Τα Νέα και το Mega. Ο Αλέξης Τσίπρας ζητάει να ανακαλέσουν όσα έχουν γράψει, πει και αναρτήσει για το σπίτι στα Λεγραινά.

Η απάντηση Κουρτάκη

Στην απάντησή του ο Γιάννης Κουρτάκης ανέφερε:

«Το ως άνω εξώδικο μου απέστειλε σήμερα 08/12/2020 και περί ώρα 17:15, ο κ. Τσίπρας, Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και με εγκαλεί γιατί χθες ανήρτησα ένα σχόλιο στο twitter μου, το οποίο θεωρεί ότι τον προσέβαλε.»

Ο κ. Κουρτάκης προσέθεσε:

«1. Σημειώνω ότι ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης δεν θεωρεί ότι έχει αρκετή δύναμη ώστε να απαντά στην δημοσιογραφική κριτική, αλλά επιλέγει την αποστολή εξωδίκων. Έτσι κατάλαβε την ελευθεροτυπία ο αριστερός ηγέτης.

2. Με εγκαλεί ο κ. Τσίπρας, που επί ημέρες δεν απαντά σε εύλογα δημοσιογραφικά ερωτήματα, για την ενοικίαση της παραθεριστικής του κατοικίας για την οποία η Κυβέρνηση έχει ήδη εκδώσει σειρά ανακοινώσεων στηλιτεύοντας την αφωνία του, για την ανάρτησή μου στις 7/12/2020, ενώ τελικώς απάντησε, (όπως απάντησε) στις 8/12/2020. Μάλλον έχει παρανοήσει. Όταν επί ημέρες ένα δημόσιο πρόσωπο δεν απαντά σε επανειλημμένες ερωτήσεις δημοσιογράφων και πολιτικών για ζήτημα που αφορά στην χρηστή διαχείριση των οικονομικών του, ο καθένας μπορεί να σκεφτεί και να υποθέσει ό,τι θέλει για τα κίνητρα της αφωνίας του. Σίγουρα μπορεί να σκεφτεί ότι προσπαθεί να χαλκεύσει κάτι για να απαντήσει. Η χάλκευση στοιχείων απαιτεί χρόνο.

3. Και τι απάντησε; ότι ένας ιδιοκτήτης ακινήτου, έκανε ανακαίνιση, πλήρωσε 20.000 ευρώ και ΦΠΑ και μετά του έδωσε μια εξοχική κατοικία με 500 ευρώ το μήνα για τα τρία πρώτα χρόνια και τον τέταρτο για 900 ευρώ το χρόνο. Μάλιστα… τώρα αν εγώ σκεφτώ, ότι συνήθως το μίσθωμα μειώνεται όταν ο μισθωτής έχει κάνει εργασίες και όχι το αντίστροφο, θα με κατηγορήσει ο Αριστερός ηγέτης ότι δεν εμπιστεύομαι την ακεραιότητα αυτού του αδαμάντινου πολιτικού ανδρός, που ψέματα δεν έχει πει πότε. Να πω την αλήθεια δεν έχει και άδικο.

4. Για να το λήξουμε: όσα δημοσιεύσαμε στα Παραπολιτικά ήταν ακριβή: και κατοικία εξοχική είχε μισθώσει και στο Λαύριο ήταν και ανακαίνιση είχε γίνει.»

Και κατέληξε εξής:

«Και ανάγκη να διευκρινίσει την συμπεριφορά του υπήρχε αφού μάλιστα τελικά το έπραξε. Βέβαια, δεν το έκανε για ημέρες και όταν απάντησε, απάντησε με παραδοξολογίες.

Τώρα, αν ο κ. Τσίπρας δεν αντέχει το δημόσιο έλεγχο, λάθος δουλειά διάλεξε να κάνει. Και αν νομίζει ότι τρομάζουμε με εξώδικα, να τον ενημερώσουμε ότι δεν μας τρόμαξαν οι διώξεις, οι συλλήψεις και οι εντολές που έδιναν επί ημερών του οι Υπουργοί του στην Αστυνομία για την καταδίωξή μας. Αυτά, σε άλλους. Όχι, σε εμάς.»

«Προσφεύγω στη Δικαιοσύνη»

Σε ανάρτησή του στο Facebook o Αλέξης Τσίπρας είχε προαναγγείλει ότι θα ακολουθήσει το δρόμο της Δικαιοσύνης:

«Στα δώδεκα και πλέον χρόνια που βρίσκομαι στη πολιτική ζωή ως αρχηγός κόμματος έχω επιλέξει να μην ασκώ τα δικαιώματα που ο νόμος μου δίνει για να προστατέψω τον εαυτό μου, ακόμη και από κακόβουλες επιθέσεις. Υπάρχουν όμως στιγμές που η σιωπή εκλαμβάνεται ως ενοχή.

Για τα όσα λοιπόν είπαν και έγραψαν αυτές τις μέρες, περί σχέσης μου με τη διαπλοκή, περί αγοράς βίλας εκατομμυρίων και περί δήθεν ανακατασκευής της εξοχικής μου κατοικίας από εισηγμένη στο χρηματιστήριο κατασκευαστική εταιρία έναντι ενός εκατομμυρίου για λογαριασμό μου, θα κληθούν σύμφωνα με το νόμο να ανασκευάσουν και να αποκαταστήσουν την αλήθεια όσοι την κακοποίησαν.

Αν δεν το πράξουν ως οφείλουν, θα ασκήσω τα δικαιώματα που ο νόμος ορίζει. Και θα διεκδικήσω το πόσο που δήθεν κόστισε η ανακατασκευή για να το διαθέσω στον ΕΔΟΕΑΠ, τον ασφαλιστικό φορέα των εργαζομένων στο χώρο της ενημέρωσης που αυτές τις μέρες δίνουν έναν δίκαιο αγώνα ενάντια στις απολύσεις που θα φέρει ο νόμος του κου Πέτσα.»

«Αυτές είναι ευκαιρίες»

Την ανάρτηση του κ. Τσίπρα είχε σχολιάσει η Νέα Δημοκρατία ως εξής:

«Ο κ. Τσίπρας ύστερα από 3 μέρες σιωπής εδέησε να μιλήσει για τη βίλα στο Σούνιο. Μας λέει λοιπόν ότι νοικιάζει ένα σπίτι 142 τετραγωνικών, σε μια από τις πιο ακριβές περιοχές της Αττικής, σε οικόπεδο ενός στρέμματος, μπροστά στη θάλασσα με 500 ευρώ τον μήνα! Κι όχι μόνο αυτό, αλλά ο ιδιοκτήτης ξόδεψε 20.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ για ανακαίνιση προκειμένου να “μπαίνει μέσα” ουσιαστικά με αυτό το χαμηλό ενοίκιο των πεντακοσίων ευρώ. Δηλαδή ξόδεψε 20.000 + ΦΠΑ τώρα για να εισπράξει 18.000 σε τρία χρόνια και να πληρώσει και τον ΕΝΦΙΑ. Όταν μάλιστα είχε βάλει πωλητήριο στη βίλα έναντι 1.200.000 ευρώ!»

Η Πειραιώς κατέληξε ειρωνικά:

«Αν τη διαπραγμάτευση για τη βίλα την είχε κάνει στις Βρυξέλλες θα είχαμε γλιτώσει και το τρίτο μνημόνιο. Ποιόν νομίζετε ότι κοροϊδεύετε κ. Τσίπρα; Αυτά τα παραμύθια δεν τα πιστεύουν ούτε οι πιο φανατικοί οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ».

Τώρα είναι η ώρα της αλήθειας

Στην Νέα Δημοκρατία απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος υποστήριξε ότι:

«Τώρα που διαψεύστηκε η δήθεν αγορά βίλας εκατομμυρίων, η δήθεν ανακαίνιση εκατομμυρίων, το δήθεν ανύπαρκτο ενοικιαστήριο και ό,τι άλλη συκοφαντία εκστόμισαν για να αλλάξει η ατζέντα από την δραματική αποτυχία διαχείρισης της πανδημίας, τώρα που με λίγα λόγια οι συκοφάντες βουλιάζουν στη λάσπη τους, η Ν.Δ. και ο κ. Μητσοτάκης που τα ενορχήστρωσαν καθοδηγώντας τα γνωστά δημοσιογραφικά πιστόλια, ψάχνουν να βρουν δικαιολογίες.

Τώρα όμως είναι η ώρα της αλήθειας και της δικαιοσύνης.»

Η ανακοίνωση κλείνει ως εξής:

«Αντί για εξυπνάδες, περιμένουμε από τον κ. Μητσοτάκη να ακολουθήσει το παράδειγμα διαφάνειας και να δώσει στη δημοσιότητα όλα τα μισθωτήρια συμβόλαια που τον αφορούν, συμπεριλαμβανομένου του ρετιρέ στο οποίο διαμένει στο Λυκαβηττό, τα έξοδα συντήρησης των 32 ακινήτων που έχει στη κατοχή του και όλα τα στοιχεία μαζί με τις σχετικές ρυθμίσεις αποπληρωμής για τα δάνεια ύψους 1,5 εκ που είναι στο όνομά του.»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ