ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα Γεωργιάδη-Μουζάλα στη Βουλή για τα κομμωτήρια και τα βιβλιοπωλεία

Κόντρα Γεωργιάδη-Μουζάλα στη Βουλή για τα κομμωτήρια και τα βιβλιοπωλεία
INTIME/ ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Σφοδρή αντιπαράθεση είχαν στη Βουλή Άδωνις Γεωργιάδης και Γιάννης Μουζάλας για το άνοιγμα των βιβλιοπωλείων. Ο υπουργός Ανάπτυξης κατά τη διάρκεια της επίκαιρης ερώτησης προανήγγειλε τη χρηματοδότηση μικρών επιχειρήσεων μέσω ΕΣΠΑ, για τη δημιουργία ψηφιακής πλατφόρμας ηλεκτρονικού εμπορίου (e-shop).

Όπως είπε, έως το τέλος του χρόνου θα υπάρξει πρόγραμμα ΕΣΠΑ για τη χρηματοδότηση μικρών επιχειρήσεων, ώστε να δημιουργήσουν σοβαρές και δυνατές ιστοσελίδες ηλεκτρονικού εμπορίου με επαγγελματικό τρόπο. “Είτε μας αρέσει είτε όχι το ηλεκτρονικό εμπόριο μπήκε στην ζωή μας και οι μικρές επιχειρήσεις πρέπει να επιβιώσουν στην νέες συνθήκες”, είπε και έκανε λόγο για φόρτο εργασίας των εταιριών ταχυμεταφορών λόγω του lockdown ενόψει και των γιορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

“Οι ταχυμεταφορές έχουν μπλοκάρει. Δεν παραδίδονται παραγγελίες και αυτό είναι επιπλέον λόγος να ανοίξουμε το λιανεμπόριο. Προσπαθούμε να συγκεράσουμε δύο αντίπαλα προβλήματα, που δημιουργούν έναν δύσκολο γρίφο. Από την μία να πέσουν τα κρούσματα που είναι πρώτη προτεραιότητα και από την άλλη να λειτουργήσει στοιχειωδώς το εμπόριο για να μην χάσουν οι άνθρωποι τις δουλειές τους. Την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξουν ανακοινώσεις”, είπε και αναφερόμενος στα βιβλιοπωλεία σημείωσε πως έμειναν κλειστά μετά από γνωμοδότηση της Επιτροπής των ειδικών.

Οι τόνοι ανέβηκαν όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προτάσσει το άνοιγμα των κομμωτηρίων κι όχι των βιβλιοπωλείων. “Αυτό που λέτε και κάνετε, να θεωρείτε τα κομμωτήρια και όσους θέλουν να τα επισκεφθούν ως β' διαλογής είναι ρατσισμός”, αντέτεινε ο κ. Γεωργιάδης, χαρακτηρίζοντας μια κίνηση του κ. Μουζάλα απαξιωτική.

Πρόσθεσε ακόμη, πως μεταξύ των πρώτων καταστημάτων που θα ανοίξουν θα είναι βιβλιοπωλεία, καταστήματα παιχνιδιών, κομμωτήρια, ανθοπωλεία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ