ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εγκρίθηκε η τοποθέτηση Ντζανάτου στην ΕΕΕΠ - Επεισοδιακή η συνεδρίαση στη Βουλή

Εγκρίθηκε η τοποθέτηση Ντζανάτου στην ΕΕΕΠ - Επεισοδιακή η συνεδρίαση στη Βουλή
INTIME

Τον διορισμό του Δημήτρη Ντζανάτου στη θέση του προέδρου της Επιτροπής Ελέγχου Παιγνίων ενέκρινε η Βουλή σε μια επεισοδιακή συνεδρίαση που περιελάμβανε καταγγελίες για την έως τώρα επαγγελματική του πορεία, την αποχώρηση του ΚΙΝΑΛ, αλλά και αναφορές στη … γενετήσια πράξη.

Η επιλογή Ντζανάτου βρήκε απέναντι σύσσωμη την αντιπολίτευση που αναφέρθηκε στις υποθέσεις Creta Farm, Globo και ΑΣΠΙΣ, ίδρυμα του ασύλου Ανιάτων στις οποίες υπήρξε ορκωτός λογιστής στους απολογισμούς-ισολογισμούς τους. Οι βουλευτές της αντιπολίτευσης επέκριναν την κυβέρνηση ότι η πρόταση της δεν πληροί τις προϋποθέσεις του νόμου και ανέφεραν πως ο κ. Ντζανάτος θα έπρεπε να τοποθετηθεί αρχικά ως μέλος της επιτροπής Παιγνίων και στη συνέχεια πρόεδρος.

«Το 2015 ο τότε υπουργός των Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, όρισε ταυτόχρονα πρόεδρο και μέλη. Άρα ακολουθούμε τη διαδικασία», αντέτεινε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας με τον ίδιο τον κ. Ντζανάτο να αναφέρει πως γνωρίζει εκ των προτέρων πως θα του ψάξουν τη ζωή, ακόμα και ότι τα συμφέροντα θα του στείλουν μπράβους στο σπίτι.

Ο ίδιος παίρνοντας το λόγο παρουσιάστηκε ως αυτοδημιούργητος και άνθρωπος της αγοράς.

«Κλέφτες αποδειχθήκανε κάποιοι, διάφορα γίνονται στην αγορά. Δεν βγήκα από παρθεναγωγείο είμαι αγορά και ξέρω πως παίζεται το παιχνίδι», είπε και αναφερόμενος στην υπόθεση της Globo, τόνισε πως η βρετανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς που έψαξε την υπόθεση δεν βρήκε καμία παρανομία των ορκωτών λογιστών και την έθεσε στο αρχείο.

Αντίστοιχα για την Creta farm εξήγησε πως «ήταν λίγο χρόνο στην εταιρία και ότι δεν έχει εμπλοκή στην υπόθεση όπως και για το άσυλο ανιάτων που βρίσκονταν 5 μήνες στο διοικητικό συμβούλιο», είπε αναφερόμενος στην 21 ετών πορεία του σε ελεγκτική εταιρία.

Για ψεύδη τον κατηγόρησε ο Παύλος Πολάκης με τον ίδιο να αντιδρά και να επιμένει πως «δεν είπα πουθενά ψέματα», ενώ ο Γιώργος Κατρούγκαλος τον επέκρινε για τις πολιτικές του απόψεις, διαβάζοντας παλαιότερο άρθρο που είχε γράψει με αναφορές στη γενετήσια πράξη και τον αυνανισμό.

Από τη θυελλώδη συνεδρίαση αποχώρησε το ΚΙΝΑΛ, καταγγέλλοντας μεταξύ άλλων παράτυπη διαδικασία επιλογής, ενώ την πρόταση της κυβέρνησης καταψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΜέΡΑ25 και ΚΚΕ. Υπέρ της τοποθέτησης Ντζανάτου ψήφισε η ΝΔ, ενώ η Ελληνική Λύση δήλωσε παρών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ