ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ : «Ταμείο» για τα Λεγραινά και αλλαγή ατζέντας

ΣΥΡΙΖΑ : «Ταμείο» για τα Λεγραινά και αλλαγή ατζέντας
ΙΝΤΙΜΕ

 Στην αξιωματική αντιπολίτευση «κάνουν ταμείο» για την υπόθεση του σπιτιού που νοικιάζει ο Αλέξης Τσίπρας στα Λεγραινά,

Η γενική πεποίθηση στην Κουμουνδούρου είναι ότι «η υπόθεση γύρισε μπούμερανγκ στη Νέα Δημοκρατία». Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στηρίζουν αυτήν την πεποίθησή τους στην εκτίμηση ότι:

-Δεν πέρασε ο επικοινωνιακός αντιπερισπασμός που επιχειρήθηκε -η προσοχή της κοινωνίας δεν αποσπάστηκε από την πανδημία και την οκονομική κρίση.

-Ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία για το σπίτι που νοικιάζει, κάτι που δεν κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τα ακίνητά του, ιδιαίτερα για το σπίτι που νοικιάζει στον Λυκαβηττό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αν δεν υπάρξουν επανορθώσεις, ο κ. Τσίπρας θα προχωρήσει στις αγωγές με βάση τα εξώδικα που έχει ήδη στείλει. Επιπλέον, θα κατατεθεί η τροπολογία για να δίνονται τα πλήρη στοιχεία για τα δάνεια των πολιτικών, δηλαδή όχι μόνο το ύψος τους, το πότε χορηγήθηκαν και το πώς εξυπηρετούνται.

Ωστόσο, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν φαίνεται διατεθειμένος να επιμείνει στην ατζέντα διαφάνεια/εντιμότητα. Γι’ αυτό, φεύγει από τα… Λεγραινά και τις επόμενες μέρες θα δώσει έμφαση στην πανδημία και τον Προϋπολογισμό του 2021 η συζήτηση του οποίου ξεκινάει αύριο Παρασκευή.

Γιατί δεν λειτουργεί το lockdown

Σε ό,τι αφορά την πανδημία, στον ΣΥΡΙΖΑ δίνουν έμφαση σε τρία σημεία:

-Την ελλιπή ενίσχυση του ΕΣΥ.

-Τη μη συνταγογράφηση και τον χαμηλό αριθμό των τεστ.

-Την ελλιπέστατη εφαρμογή των μέτρων προστασία στους χώρους εργασίας οι οποίοι έχουν εξελιχθεί σε εστίες υπερμετάδοσης.

«Τα μέτρα του lockdown δείχνουν ότι δε δουλεύουν και η κυβέρνηση δεν έχει μέχρι στιγμής εκπονήσει κάποιο σχέδιο έκτακτης ανάγκης», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Νάσος Ηλιόπουλος στον ρ/σ Θέμα.

Ο Προϋπολογισμός

Τις προειδοποιητικές βολές για τον Προϋπολογισμό, έριξε σήμερα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Σε ανάρτησή του στο Facebook o κ. Τσακαλάτος ανέφερε:

«Αύριο ξεκινάει η συζήτηση του προϋπολογισμού.

Ζητάω λοιπόν από τώρα από τον εισηγητή της ΝΔ και τους αρμόδιους υπουργούς να μας εξηγήσουν γιατί σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat:

1) Η χώρα μας έχει την δεύτερη μεγαλύτερη μείωση εισοδήματος στην Ευρώπη

2) Τα άτομα με τα χαμηλότερα εισοδήματα στην χώρα μας είχαν την δεύτερη μεγαλύτερη μείωση στην Ευρώπη, ενώ τα μεσαία εισοδήματα, που τόσο νοιάζεται η ΝΔ, είχαν την τέταρτη μεγαλύτερη μείωση εισοδήματος στην Ευρώπη.

3) Μετά και τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση, τα οποία επιμένει ότι δεν είναι ανεπαρκή, οι εργαζόμενοι στην χώρα μας είχαν την τρίτη μεγαλύτερη μείωση εισοδήματος στην Ευρώπη

4) Οι γυναίκες στην χώρα μας είχαν την δεύτερη μεγαλύτερη μείωση εισοδήματος στην Ευρώπη (Διάγραμμα 4).

ΥΓ Τα στοιχεία αυτά αφορούν όσα έχουν συμβεί μέχρι το πρώτο κύμα. Αυτό που τα είχαμε πάει καλά….

ΥΓ2 Ακόμα περιμένω να μας εξηγήσουν γιατί είμαστε δεύτεροι από το τέλος σε δαπάνες υγείας για την αντιμετώπιση του COVID19»

Τσίπρας για κυρώσεις

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αλέξης Τσίπρας στη δήλωσή του για τη Σύνοδο Κορυφής, κάλεσε του Ευρωπαίους να επιβάλουν κυρώσεις, χωρίς να ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έγραψε μεταξύ άλλων:

«Τους τελευταίους τέσσερις μήνες η Τουρκία προέβη στις πιο προκλητικές και επιθετικές ενέργειες της τελευταίας 25ετίας έναντι της Ελλάδας, πραγματοποιώντας έρευνες μέχρι και λίγα ναυτικά μίλια έξω από τη Ρόδο και το Καστελόριζο.

Σήμερα, έστω στην τρίτη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που συζητείται η Τουρκία, η ΕΕ οφείλει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων επιβάλλοντας κυρώσεις για την παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων κράτους-μέλους της.»

Η ανάρτηση του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταλήγει ως εξής:

«Η Ελληνική Κυβέρνηση οφείλει να προασπίσει τα συμφέροντα του ελληνικού λαού και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, με όλα τα διπλωματικά μέσα που έχει στη διάθεσή της.»

Εν ολίγοις, ο Αλέξης Τσίπρας συνεχίζει να κρατάει χαμηλούς τόνους στην εξωτερική πολιτική.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ