ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεροβασίλη: Προϋπολογισμός ενός ανέμελου πρωθυπουργού - Ψεύτικος και προκλητικός

Γεροβασίλη: Προϋπολογισμός ενός ανέμελου πρωθυπουργού - Ψεύτικος και προκλητικός
INTIME/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Για «προϋπολογισμό ενός ανέμελου πρωθυπουργού» έκανε λόγο η Όλγα Γεροβασίλη και κατηγόρησε τη ΝΔ ότι οδηγεί τη χώρα σε χρεοκοπία για δεύτερη φορά σε μια δεκαετία.

Η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό «ψεύτικο» και «προκλητικό» και σημείωσε πως η κυβέρνηση για το 2021, εν μέσω πανδημίας, προέβλεψε 600 εκατομμύρια ευρώ λιγότερα για την υγεία.

«Εν μέσω τραγωδίας, με 100 νεκρούς την μέρα δεν προβλέπετε προσλήψεις υγειονομικών! Δεν έχετε ενσυναίσθηση αλλά ούτε και συναίσθηση», είπε προς τα κυβερνητικά έδρανα και πρόσθεσε πως το ΕΣΥ καταρρέει.

«Αν άντεξε μέχρι πρότινος το ΕΣΥ, αυτό οφείλεται στο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ το ενίσχυσε με 19.500 υγειονομικούς και αύξησε τον προϋπολογισμό του, παρά τα Μνημόνια. Παρά τις ανάγκες στην Παιδεία, ούτε κι εκεί δίνετε κονδύλια για προσλήψεις ή για τεχνολογικό εξοπλισμό για να αντιμετωπιστεί, έστω και τώρα, το φιάσκο της τηλεκπαίδευσης», είπε για να συμπληρώσει πως αυτό που αυξάνεται στον προϋπολογισμό είναι η προσδοκόμενη εισπραξιμότητα φόρων από τους χρεοκοπημένους Έλληνες.

Σύμφωνα με την κ. Γεροβασίλη με τον προϋπολογισμό του 2021 ξεδιπλώνεται το σχέδιο της κυβέρνησης. «Με πρόβλεψη για ύφεση 10,5% και το Δημόσιο Χρέος στο 208% του ΑΕΠ, η κυβέρνηση της ΝΔ θα μας οδηγήσει μέσα σε μια δεκαετία για δεύτερη φορά στη χρεοκοπία. Ήταν μοιραίο να φτάσουμε εδώ; Η απάντηση είναι σαφώς όχι. Χωρίς στήριξη στην υγεία, στην πραγματική οικονομία, στους εργαζόμενους και στις επιχειρήσεις αφήσατε τη χώρα στην τύχη της. Τα ολοκληρωμένα προγράμματα Μένουμε Όρθιοι Ι και ΙΙ που προτείναμε θα ήταν ανάχωμα στην ύφεση. Ιδίως αφού σας αφήσαμε 37 δις και βγάλαμε τη Χώρα από τα Μνημόνια. Δυστυχώς, η Κυβέρνηση λειτούργησε ιδεοληπτικά και όχι ορθολογικά», ανέφερε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ