ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή - Προϋπολογισμός 2021: Κόντρα μεταξύ Βρούτση και Ραγκούση

Βουλή - Προϋπολογισμός 2021: Κόντρα μεταξύ Βρούτση και Ραγκούση
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS

Σφοδρή αντιπαράθεση για την ακολουθούμενη οικονομική πολιτική είχαν στη Βουλή, όπου συζητείται ο προϋπολογισμός του 2021, Γιάννης Βρούτσης και Γιάννης Ραγκούσης.

Οι αναφορές του υπουργού Εργασίας σε αυξήσεις μισθών από την 1 Ιανουαρίου 2021 και η επίθεση του στον ΣΥΡΙΖΑ που δεν ψήφισε τη σχετική διάταξη για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, προκάλεσαν την αντίδραση του κ. Ραγκούση που καταλόγισε στο οικονομικό επιτελείο θράσος και αμετροέπεια.

«Αν είχαν οι πιτσιρικάδες τη δυνατότητα να έχουν παρακολουθήσει και τη χθεσινή συνεδρίαση, άρα την τοποθέτηση του κ. Σταϊκούρα και τη σημερινή, με τη δική σας τοποθέτηση, θα αντιδρούσαν με δύο λέξεις: δεν υπάρχετε. Αυτές θα ήταν οι λέξεις που θα ένιωθαν την ανάγκη να βγουν από το στόμα τους».

«Γιατί εσείς πρέπει να έχετε ξεπεράσει κάθε όριο. Να μιλήσει κανείς για θράσος, για αμετροέπεια;», σχολίασε ο κ. Ραγκούσης απευθυνόμενος στα κυβερνητικά έδρανα.

«Δεν είπατε τίποτα, μόνον χαρακτηρισμούς και σοφιστικέ φράσεις», σχολίασε ο Γιάννης Βρούτσης και αναφέρθηκε σε όλες τις ρυθμίσεις, εκτός της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών, που καταψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ στα ακριτικά νησιά.

«Λόγο φαφλατάδων» απέδωσε στον Γιάννη Ραγκούση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Σπήλιος Λιβανός, καλώντας τον ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσει συγγνώμη από τους πολίτες γιατί δεν ψήφισε τη ρύθμιση για τις αυξήσεις μισθών μέσα από τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών. Καταλόγισε δε στον ΣΥΡΙΖΑ μικροκομματική τακτική προς άγραν ψήφων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ