ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοχάρης: Η χώρα πέτυχε τους στόχους της στον τουρισμό - Σφοδρή αντιπαράθεση στη Βουλή

Θεοχάρης: Η χώρα πέτυχε τους στόχους της στον τουρισμό - Σφοδρή αντιπαράθεση στη Βουλή
INTIME

Στην εκτίμηση ότι η χώρα πέτυχε όλους τους στόχους που έθεσε στον τομέα του τουρισμού εξέφρασε από το βήμα της Βουλής ο αρμόδιος υπουργός Χάρης Θεοχάρης.

Ο κ. Θεοχάρης απέρριψε την κριτική της αντιπολίτευσης ότι το άνοιγμα του τουρισμού, το καλοκαίρι, έγινε χωρίς σχέδιο και περνώντας στην αντεπίθεση μίλησε για απόπειρα δυσφήμισης της χώρας.

“Αν ο τουρισμός έφταιγε για το δεύτερο κύμα, θα είχαμε περισσότερα κρούσματα τον Αύγουστο κι αν τα κλειστά σύνορα βοηθούσαν, το Ισραήλ γιατί παρουσιάζει έξαρση κρουσμάτων;”, διερωτήθηκε και πρόσθεσε ότι το μεγαλύτερη ευθύνη φέρει η εσωτερική κινητικότητα. “Εκεί που μας χρωστούσαν μας παίρνουν και το βόδι”, είπε μετά την κριτική του Πάνου Σκουρλέτη, ενώ σε ότι αφορά στον περίφημο αλγόριθμο είπε ότι φτιάχτηκε από καθηγητές πανεπιστημίου και επιστήμονες.

“Είστε ο μεγαλύτερος υπονομευτής του τουρισμού”, είπε προς τον Χάρη Θεοχάρη ο κ. Σκουρλέτης, ενώ αυτοκριτική για το άνοιγμα του τουρισμού ζήτησαν Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ 25.

Απαντώντας στην κριτική ο κ. Θεοχάρης είπε πως ούτε μια χώρα δεν άνοιξε με καθολικό τεστ κι ότι η Ελλάδα είναι στην 30η θέση σε απώλειες ανθρώπινων ζωών. “Ο εμβολιασμός και τα γρήγορα τεστ θα βοηθήσουν το επόμενο καλοκαίρι για να υποδεχθούμε κόσμο με μεγαλύτερη ασφάλεια, καθώς ο ανταγωνισμός θα είναι αμείλικτος”, είπε ο υπουργός Τουρισμού και έκανε γνωστό πως ξεκίνησε η δημιουργία της νέας καμπάνιας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ