ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Πρωτοφανής υγειονομική άσκηση»: Συναίνεση στην διαδικασία του εμβολιασμού ζήτησε ο Κικίλιας

«Πρωτοφανής υγειονομική άσκηση»: Συναίνεση στην διαδικασία του εμβολιασμού ζήτησε ο Κικίλιας
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Συναίνεση και εθνική συστράτευση στην εμβολιαστική διαδικασία που θα σημάνει την αντίστροφη μέτρηση «για να πάρουμε τις ζωές μας πίσω», ζήτησε από το βήμα της Βουλής ο Βασίλης Κικίλιας.

Ο υπουργός Υγείας στην ομιλία του επί του προϋπολογισμού του 2021 επεσήμανε ότι ο εμβολιασμός δεν είναι απλή διαδικασία, αλλά μια πρωτοφανής υγειονομική άσκηση με πρωτόγνωρες δυσκολίες στην εφαρμογή της, ένα πολυσύνθετο, δύσκολο έργο που απαιτεί εξαιρετικά λεπτομερή προγραμματισμό, μεγάλη ακρίβεια στην εκτέλεσή του και συστράτευση όλων των παραγόντων που έχουν εμπλοκή.

Δεσμεύθηκε μάλιστα, ότι σε όλα τα στάδια της εθνικής προσπάθειας, για τα όποια προβλήματα παρουσιαστούν, θα υπάρξει διαφάνεια, άμεση ενημέρωση και άμεση αντιμετώπιση.

«Είναι μια ώρα μάχης για να κερδίσουμε τον πόλεμο και να πάρουμε τις ζωές μας πίσω» υπογράμμισε και πρόσθεσε πως έχει τη διαβεβαίωση του υπουργείου Οικονομικών για στήριξη του υπουργείου Υγείας και του ΕΣΥ.

»Να αντιμετωπιστεί η εμβολιαστική διαδικασία με υπευθυνότητα και όχι όπως η διαχείριση της πανδημίας», ζήτησε ο Γιάννης Ραγκούσης από τον ΣΥΡΙΖΑ με τον Βασίλη Κικίλια να ζητά από την αντιπολίτευση συναινετικό λόγο για να πεισθούν οι πολίτες για τη διαδικασία εμβολιασμού, αφού δεν θα είναι υποχρεωτικός.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ