ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουμουτσάκος: Μήνυμα σε Τουρκία και Ευρώπη

Κουμουτσάκος: Μήνυμα σε Τουρκία και Ευρώπη
ΙΝΤΙΜΕ

Μήνυμα σε Τουρκία και Ευρώπη έστειλε από τη Βουλή ο Γιώργος Κουμουτσάκος υπογραμμίζοντας πως επιδίωξη της Ελλάδας δεν είναι ένα διάλειμμα στην ένταση με την Άγκυρα, αλλά διάρκεια στην ύφεση για να ξεκινήσει ένας διάλογος οριοθετημένος.

Ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής και την παραπομπή στο ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων τον Μάρτιο, επεσήμανε πως στόχος της κυβέρνησης δεν είναι το μαστίγωμα της Άγκυρας.

«Η Ευρώπη να δει ξεκάθαρα τη νέα κατάσταση πραγμάτων που θέλει να διαμορφώσει η Τουρκία, η οποία επιχειρεί να ανακάμψει και να επεκτείνει την επιρροή της σε περιοχές που θεωρεί πρώην οθωμανικά εδάφη», είπε για να υπογραμμίζει πως «δεν αρκεί ένα διάλειμμα στην ένταση, δεν αρκεί η αγρανάπαυση του Oruc Reis, απαιτούμε διάρκεια στην ύφεση για να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε διάλογο που δεν θα είναι εξαρχής υποθηκευμένος, με σαφές αντικείμενο την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών και όχι την άμυνα ή την ιδιοκτησία των ελληνικών νησιών».

Στην ομιλία του επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ για επιδερμική και κακόπιστη κριτική, αναρωτήθηκε εάν ακούει τη βοή της πλειοψηφίας των πολιτών που λέει ότι «ευτυχώς δεν κυβερνούν», προκαλώντας την αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιάννη Ραγκούση, ο οποίος χαρακτήρισε την τοποθέτηση του από τις πιο προκλητικές και αυθάδεις.

«Το κάνετε αυτό ως εκπρόσωπος μιας κυβέρνησης που έρχεται μια μέρα μετά από την τόσο κακή μέρα για την εξωτερική μας πολιτική, έπειτα από τη διπλωματική ήττα στη σύνοδο κορυφής. Το κάνετε αυτό όταν έχει ομολογήσει ο Πρωθυπουργός σας ότι την ώρα που έπρεπε να δίνετε τη μάχη για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού εσείς εφησυχάζατε και πηγαίνατε ποδηλατάδες στην Πάρνηθα», είπε ο κ. Ραγκούσης για να συμπληρώσει:

«Όσο δεν ξυπνάτε και αργείτε να έρθετε σε επαφή με την κοινωνική πραγματικότητα εσείς σε εμάς θα λέτε «ευτυχώς που δεν κυβερνάτε εσείς» και δε θα απαντάμε εμείς. Θα σας απαντάει ο ελληνικός λαός και θα σας λέει «δυστυχώς κυβερνάτε εσείς».

Να μην δυναμιτίζεται το κλίμα ζήτησε ο Γιώργος Κουμουτσάκος, απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης και ανέφερε πως εάν αναζητά την πηγή της έντασης και των καυγάδων για μικρά και όχι συνεργασία για τα μεγάλα, να κοιτάξει στους δικούς της κόλπους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ