ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Click away: Πότε χτυπάει ο «συναγερμός» για την αναστολή του

Click away: Πότε χτυπάει ο «συναγερμός» για την αναστολή του
INTIME NEWS

Αυστηρή υπενθύμιση ότι η κατ’ εξαίρεση λειτουργία του λιανεμπορίου με τη φόρμουλα του click away διεξάγεται υπό το άγρυπνο βλέμμα της κρατικής μηχανής, απηύθυνε προς τους καταναλωτές αλλά και τους καταστηματάρχες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. «Δίνουμε μια διέξοδο. Δεν δίνουμε μια ευκαιρία για συγχρωτισμό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας, αναφορικά με το επίπεδο του συναγερμού, το οποίο μπορεί να οδηγήσει στην αναστολή εφαρμογής του click away, ο κ. Πέτσας διερωτήθηκε: «Ακόμα δεν ξεκινήσαμε και θα το αναστείλουμε;» και πρόσθεσε:

«Δεν βάζουμε ποσοτικό όριο. Οι εικόνες είναι ένα δείγμα. Δεν αρκούν μόνο αυτές».

Απαντώντας και στην σχετική ερώτηση του CNN Greece ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε:

«Αυτό που έχει σημασία όλοι να καταλάβουμε είναι ότι μιλάμε για διαφορετικές γιορτές και κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για να υπάρξει διέξοδος και για την αποσυμφόρηση, αλλά και για να έχουν οι πολίτες τις βασικές παραγγελίες ενόψει των γιορτών», είπε ο κ.Πέτσας. Ενώ σημείωσε με νόημα:

«Παρακολουθούμε γενικά την κατάσταση, συνεχώς. Έχουμε πει σε κάθε τόνο σε όλους τους συμπολίτες μας να προσέχουν. Δίνουμε μια διέξοδο. Δεν δίνουμε μια ευκαιρία για συγχρωτισμό. Και έτσι θα κινηθούμε και τις επόμενες ημέρες παρακολουθώντας πάντα τα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας».

Κατά τον κυβερνητικό εκπρόσωπο στόχος της κυβέρνησης είναι να δοθούν ανάσες τόσο στις ταχυμεταφορές αλλά και στα εμπορικά καταστήματα: «είπαμε από την ότι σκοπός είναι να αποσυμφορηθούν οι ταχυμεταφορές που είχαν μπλοκάρει,και δεύτερον να μπορεί να υπάρξει κάποιος τζίρος με γνώμονα να μπορεί ο πελάτης, να παραγγείλει και να το παραλάβει εκτός του καταστήματος για να μπορούμε να έχουμε την αποφυγή της διασποράς του ιού στην κοινότητα. Θα δούμε πως θα λειτουργήσει».

Σε κάθε περίπτωση παράγοντες της αγοράς μέσω του CNN Greece μεταδίδουν ότι η λειτουργία του click away δεν αναμένεται να έχει την θετική επίπτωση στο λιανεμπόριο η οποία προσδοκάται.

Για το ανοιχτό μέτωπο των εκκλησιών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε ότι εντός της ημέρας αναμένεται να υπάρξει νέα επικοινωνία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κκ Ιερώνυμο. Άλλωστε στο μικροσκόπιο του Μεγάρου Μαξίμου βρίσκονται οι αντιδράσεις που έχουν προκληθεί στην ιεραρχία.

Όπως εκπέμπεται, με γεωμετρητική αύξηση διευρύνεται ο αριθμός των ιεραρχών, που είναι αρνητικά διακείμενος στη φόρμουλα που κατέληξε η κυβέρνηση προκειμένου να αρθούν οι περιορισμοί κατά τη διάρκεια των εορτών στις εκκλησίες. Αναμένεται δε, με ενδιαφέρον, η αντιπρόταση της ιεραρχίας, η οποία όπως έγραφε το CNN Greece, είναι υπό επεξεργασία, εδώ και αρκετές ημέρες, και κορυφώθηκε μετά την επικοινωνία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον Αρχιεπίσκπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ.κ. Ιερώνυμο την προηγούμενη εβδομάδα, προ των κυβερνητικών ανακοινώσεων. Συγκλίνουσες πληροφορίες, θέλουν, να είναι μια συμβιβαστική και όχι μια συγκρουσιακή αντιπρόταση.

Ανοίγουν την Τρίτη τα κέντρα περιποίησης νυχιών

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Πέτσας, από το πρωί της Τρίτης τίθενται σε λειτουργία και οι υπηρεσίες περιποίησης νυχιών.

«Τα φαινόμενα "μαύρης εργασίας" και καταστρατήγησης των υγειονομικών μέτρων στον χώρο αυτό είναι δυστυχώς εκτεταμένα, όπως φαίνεται και με μια ματιά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media) το Σαββατοκύριακο, υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Για αυτό είναι προτιμότερο να λειτουργούν με κανόνες και υγειονομικά πρωτοκόλλα, παρά ανεξέλεγκτα κατ’ οίκον».

Για άρση του click away προειδοποιεί ο υπουργός Ανάπτυξης

Σαφές μήνυμα ότι η άρση του click away δεν αποκλείεται έστειλε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης με αφορμή φωτογραφία που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο.

Την Κυριακή το μεσημέρι, η φωτογραφία με μία γυναίκα στην Ερμού να δοκιμάζει παπούτσια έξω από κατάστημα έγινε viral.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, σε ανάρτησή του στο Twitter, σημείωσε ότι κάτι τέτοιο απαγορεύεται, τονίζοντας ότι οι έλεγχοι που θα γίνονται από σήμερα, θα το λάβουν υπόψιν.

«Θέλω για άλλη μία φορά να σας παρακαλέσω να μην παραβιάζετε τα μέτρα. Θα αναγκάσουμε να το σταματήσουμε. Κρίμα..».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ