ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προϋπολογισμός 2021: Δράσεις και προτεραιότητες για το 2021 παρουσίασε ο Μ. Χρυσοχοΐδης

Προϋπολογισμός 2021: Δράσεις και προτεραιότητες για το 2021 παρουσίασε ο Μ. Χρυσοχοΐδης
INTIME

«Η αστυνομία πια έχει παρουσία σε όλο το δημόσιο χώρο σε όλες τις γειτονιές και πόλεις. Άβατα κάθε είδους εξαφανίστηκαν», ανέφερε από το βήμα της Βουλής ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης και έκανε λόγο για περισσότερους ήπιο 1.382.000 ελέγχους ατόμων και 967.000 οχημάτων από την αρχή των περιοριστικών μέτρων λόγω της πανδημίας.

Σύμφωνα με όσα είπε στη συζήτηση του προϋπολογισμού του 2021 ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, οι έλεγχοι άγγιξαν το 10% του πληθυσμού και του 20% του συνόλου των οχημάτων.

Σε ό,τι αφορά στις πρωτοβουλίες και τις δράσεις εντός του 2021, αναφέρθηκε στο νέο επιχειρησιακό δόγμα για τις συγκεντρώσεις και στο νέο δόγμα για την εσωτερική ασφάλεια της χώρας. Ο κ. Χρυσοχοίδης προανήγγειλε νομοσχέδιο που θα κατατεθεί το πρώτο τρίμηνο του νέου έτους και θα προβλέπει αλλαγές στην εκπαίδευση των αστυνομικών με στόχο, όπως είπε, την αλλαγή της διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού.

Εντός του δεύτερου εξαμήνου του έτους θα ενεργοποιηθεί η νέα μονάδα για τα πανεπιστήμια, ενώ αναφέρθηκε στις αλλαγές στον σωφρονιστικό κώδικα. «Στο τέταρτο τρίμηνο του 2021 αλλάζει και ο σωφρονιστικός κώδικας και εκεί θα αλλάξουν όλα», είπε και διευκρίνισε ότι θα γίνει πράξη η κοινωνική εργασία με εναλλακτικούς τρόπους επανένταξης, που σήμερα περιορίζονται στις αγροτικές φυλακές. «Στόχος μας είναι οι κρατούμενοι να είναι πολίτες με στέρηση της ελευθερίας τους και μόνο», είπε και πρόσθεσε: «Το 2011 θα αλλάξουν και πάλι οι ζωές μας και ελπίζουμε ο εφιάλτης της πανδημίας να λήξει το συντομότερο δυνατό».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ