ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εξηγήσεις Μάρδα για τις δηλώσεις περί ελληνοτουρκικών

Εξηγήσεις Μάρδα για τις δηλώσεις περί ελληνοτουρκικών
Δημήτρης Μάρδας (φωτογραφία αρχείου) EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ

Διευκρινήσεις έδωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας για το θέμα που προέκυψε χθες με τις δηλώσεις του για «διπλωματική λύση ή πόλεμο όσον αφορά το ζήτημα των ελληνοτουρκικών διαφορών.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega ο κ. Μάρδας εξέφρασε τη θέση ότι η διπλωματική λύση αποτελεί μονόδρομο για τις διαφωνίες μεταξύ των δύο χωρών.

"Επί ένα τέταρτο εξηγούσα πως υπάρχουν διπλωματικές λύσεις για τα προβλήματα που έχουμε με την Τουρκία", είπε χαρακτηριστικά και έκανε λόγο για αυθαίρετη ερμηνεία των λεγομένων του.

Συγκεκριμένα μιλώντας την Τετάρτη στο ραδιοφωνικό σταθμό BHMA FM ο κ. Μάρδας τόνισε: «Όπως ξέρετε, κάθε φορά που έχουμε παραβιάσεις και παραβάσεις, εμείς κάνουμε τις «νότες», οι οποίες χρειάζονται στα όργανα, τα οποία θα πρέπει να παραλάβουνε αυτές τις «νότες»... Και έτσι συνεχίζεται αυτή η ιστορία, στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, δεν υπάρχει άλλη λύση. Δεν δεχόμαστε τις συγκεκριμένες θέσεις των Τούρκων. Διπλωματικά, όπως πρέπει να κινηθούμε, κινούμαστε και δεν βλέπουμε να υπάρχει άλλος τρόπος... Διαφορετικά, πόλεμος! Εγώ δεν βλέπω άλλη λύση, αν κάποιος έρχεται και μου λεει «δεν είναι σωστό αυτό το οποίο κάνεις», να μου δώσει τη λύση»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ