ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουτσούμπας: «Ανεπαρκής η πρόταση Βαρουφάκη, μνημείο αντιλαϊκότητας ο Προϋπολογισμός»

Κουτσούμπας: «Ανεπαρκής η πρόταση Βαρουφάκη, μνημείο αντιλαϊκότητας ο Προϋπολογισμός»
INTIME

Απέρριψε ο Δημήτρης Κουτσούμπας ως ανεπαρκέστατη την πρόταση Βαρουφάκη για συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για την είσοδο της χώρας σε καθεστώς μνημονίων, εξαπολύοντας παράλληλα επίθεση στην κυβέρνηση για την πολιτική της.

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ χαρακτήρισε “ανεδαφικό, αντιφατικό, ατεκμηρίωτο και μνημείο αντιλαϊκότητας” τον προϋπολογισμό και υποστήριξε ότι οι κυβερνητικές προβλέψεις για ταχεία ανάκαμψη το 2021, είναι σε πλήρη αντίθεση με τις εκτιμήσεις των διεθνών οργανισμών αλλά και την κοινή λογική.

“Συναγωνίζεστε σε αναξιοπιστία τον ΣΥΡΙΖΑ”, είπε και επέκρινε την κυβέρνηση ότι με πρόσχημα την πανδημία “περνάει” αντιλαϊκά μέτρα. Σε ότι αφορά στον εμβολιασμό, ανέφερε ότι πρέπει να αποτελέσει συνειδητή πράξη και απαίτηση του λαού για την προστασία της υγείας του. Πρόσθεσε ωστόσο, ότι αν οι θεωρίες συνωμοσίας ξεκινούν από ανορθολογικές παραδοχές, υπάρχει και η αμφισβήτηση από υγιή βάση, και για το λόγο αυτό πρέπει να απαντηθούν πειστικά ερωτήματα, όπως γιατί δεν υπήρξε ενδιαφέρον για περισσότερα εμβόλια και πιο φθηνά από αυτά που υπογράψαμε με τις συμβάσεις

Ο κ. Κουτσούμπας επιτέθηκε στην κυβέρνηση και για την απαγόρευση των συναθροίσεων εν μέσω πανδημίας, κάνοντας λόγο για κατάπτυστη απόφαση. "Νομίζατε ότι με εξπρές διαδικασίες θα μας γυρίσετε πίσω και εμείς δεν θα αντιδράσουμε; Οι μάσκες είναι μέσο προστασίας και όχι φίμωτρο", είπε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ