ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για διπλωματική ήττα στο προσφυγικό κατηγορεί τον Τσίπρα η ΝΔ

Για διπλωματική ήττα στο προσφυγικό κατηγορεί τον Τσίπρα η ΝΔ
Κυριάκος Μητσοτάκης EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Σφοδρή επίθεση εντός της ημέρας αναμένεται να εξαπολύσει η ΝΔ προς τον Πρωθυπουργό, κατηγορώντας τον για διπλωματική ήττα στο θέμα του προσφυγικού και πως συνεχίζει να εμπαίζει τον ελληνικό λαό, αναφορικά με το κλείσιμο των συνόρων.

Στη ΝΔ δηλώνουν, πως υπάρχει μείζον θέμα για τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα μετά τις αναρτήσεις στο διαδίκτυο του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ ο οποίος και υποστηρίζει πως η απόφαση για κλείσιμο των συνόρων συνιστά όχι μονομερή ενέργεια, αλλά μέρος της στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αντιμετώπιση του προσφυγικού.

Στη ΝΔ παρουσιάζουν και το κείμενο των συμπερασμάτων της πρόσφατης Συνόδου όπου επισημαίνεται πως «οι αρχηγοί κρατών ή κυβερνήσεων υπενθύμισαν ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στη σύνοδο της 18ης και 19ης Φεβρουαρίου, αποφάσισε την επάνοδο σε κατάσταση πλήρους εφαρμογής του κώδικα συνόρων του Σένγκεν από όλα τα μέλη του χώρου Σένγκεν, συνεκτιμώντας τις ιδιαιτερότητες των θαλάσσιων συνόρων, καθώς και τον τερματισμό της διέλευσης χωρίς διατυπώσεις».

Στο κείμενο μάλιστα των συμπερασμάτων τονίζεται πως «οι ακανόνιστες ροές μεταναστών πρέπει να σταματήσουν». Αυτό, δηλαδή που λένε στη ΝΔ είναι πως ο Αλέξης Τσίπρας προσπαθεί να αποποιηθεί των ευθυνών του, κατηγορώντας συγκεκριμένες χώρες της ΕΕ για το κλείσιμο συνόρων την ώρα που φαίνεται ξεκάθαρα πως αυτή είναι η κοινή ευρωπαϊκή πολιτική που έχει αποφασιστεί.

Παράλληλα στη ΝΔ κατηγορούν ανοιχτά την κυβέρνηση για πλήρη ανικανότητα στη διαχείριση της κατάστασης στο εσωτερικό της χώρας επισημαίνοντας πως ότι γίνεται, γίνεται με τη συνδρομή του στρατού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.

Ο Εκπρόσωπος της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος σε ανάρτησή του στο Twitter καλεί το Μαξίμου να διαψεύσει άμεσα τις δηλώσεις Τούσκ περί απόφασης των 28 για το κλείσιμο των συνόρων επισημαίνοντας πως σε αντίθετη περίπτωση «υπάρχει μείζον θέμα για τον κ. Τσίπρα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ