ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προϋπολογισμός 2021: Από λάθος καταψήφισε τις δαπάνες του υπουργείου Εθνικής Άμυνας ο Σκανδαλίδης

Προϋπολογισμός 2021: Από λάθος καταψήφισε τις δαπάνες του υπουργείου Εθνικής Άμυνας ο Σκανδαλίδης
INTIME

Εκ παραδρομής καταψήφισε τα έξοδα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας ο Κώστας Σκανδαλίδης, «ανεβάζοντας» τον αριθμό των «όχι» σε 16, κατά την ψηφοφορία του Προϋπολογισμού 2021.

Το αποτέλεσμα που ανακοινώθηκε προκάλεσε αρχικά ερωτηματικά, καθώς ήταν γνωστό ότι τις δαπάνες του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, καταψήφιζε μόνον το ΚΚΕ.

Αντί για 15 «όχι» όσα και η κοινοβουλευτική δύναμη του ΚΚΕ, βρέθηκαν 16 αρνητικές ψήφοι με συνέπεια όλοι να αναρωτιούνται ποιος βουλευτής με δεδομένες τις θέσεις των κομμάτων, καταψήφισε.

Ο «ένοχος» ήταν τελικά ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Κώστας Σκανδαλίδης, ο οποίος κατά λάθος καταψήφισε τις δαπάνες του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και υπερψήφισε τις δαπάνες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Πηγές από το ΚΙΝΑΛ διευκρίνιζαν πως ο κ. Σκανδαλίδης έστειλε επιστολή, η οποία και θα καταχωρηθεί στα πρακτικά.

Σύμφωνα με το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας που ανακοινώθηκε, τα έξοδα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας έλαβαν 189 θετικές ψήφους από τους 190 βουλευτές των Κοινοβουλευτικών Ομάδων της ΝΔ, του ΚΙΝΑΛ και της Ελληνικής Λύσης, ενώ 95 βουλευτές από τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ και του ΜέΡΑ 25 δήλωσαν «παρών».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ