ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Πιερρακάκης: Υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να κάνουμε το βήμα προς την ψηφιακή εποχή

Κ. Πιερρακάκης: Υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να κάνουμε το βήμα προς την ψηφιακή εποχή
INTIME

Στις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης όσον αφορά την περαιτέρω αξιοποίηση των ψηφιακών τεχνολογιών και ειδικά στην πρόκληση της υλοποίησης των έργων που περιλαμβάνονται στη Βίβλο Ψηφιακού Μετασχηματισμού, αναφέρθηκε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης στην ομιλία του στο Digital Economy Forum, το οποίο διοργανώνει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδος (ΣΕΠΕ).

Ο κ. Πιερρακάκης υποστήριξε ότι στόχος είναι μέσα στην επόμενη 4ετία να προχωρήσουν όλα εκείνα τα έργα που χρειάζονται για να περάσει η Ελλάδα στην ψηφιακή εποχή. Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης έκανε λόγο για μία εξαιρετική συναστρία καθώς υπάρχει η στρατηγική, υπάρχουν τα πρόσωπα αλλά υπάρχουν και τα κεφάλαια που θα μας επιτρέψουν να κερδίσουμε το στοίχημα. Έσπευσε, όμως, να προσθέσει ότι έχουμε κάνει μόνο το πρώτο βήμα.

Ειδική αναφορά έκανε στο gov.gr, το οποίο πολύ σύντομα θα φθάσει στις 1000 υπηρεσίες από 740 που είναι τώρα και τις 501 με τις οποίες ξεκίνησε τον περασμένο Μάρτιο. Τις επόμενες ημέρες θα είναι διαθέσιμο και η εφαρμογή για smartphones με την Ελλάδα «να είμαι μία από τις ελάχιστες χώρες που διαθέτουν τέτοιο app» όπως επεσήμανε ο κ. Πιερρακάκης.

Μία σημαντική εξέλιξη είναι και η έλευση των δικτύων 5G. Ο κ. Πιερρακάκης επεσήμανε ότι «σήμερα είναι μία συμβολική ημέρα λόγω της ολοκλήρωσης της διαδικασίας για τα δίκτυα 5G» και πρόσθεσε ότι «είμαστε αισιόδοξοι ότι είναι ένα τρένο που δεν θα το χάσουμε». Σημείωσε δε πως ήταν η πρώτη φορά που δημοπρατήθηκαν συχνότητες σε 4 φασματικές περιοχές.

Αναφορά έκανε και στο στοίχημα του προγράμματος εμβολιασμού, σημειώνοντας ότι είναι και μία άσκηση αξιοποίησης των ψηφιακών μέσω και διαχείρισης της εφοδιαστικής αλυσίδας. Ο κ. Πιερρακάκης τόνισε ότι υπάρχει στενή συνεργασία με το υπουργείο Υγείας για το συγκεκριμένο ζήτημα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ