ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Να αντιμετωπιστεί άμεσα η ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα, ζητά ο Αβραμόπουλος

Να αντιμετωπιστεί άμεσα η ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα, ζητά ο Αβραμόπουλος
Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος στο περιθώριο του Συμβουλίου υπουργών Εξωτερικών στις Βρυξέλλες EPA/ OLIVIER HOSLET

Την ανάγκη να αντιμετωπιστεί άμεσα η ανθρωπιστική κρίση που εξελίσσεται στην Ελλάδα επεσήμανε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος προσερχόμενος στο Συμβούλιο υπουργών Εσωτερικών που συνεδριάζει σήμερα στις Βρυξέλλες.

Ο Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων, Μετανάστευσης και Ιθαγένειας τόνισε πως η ανθρωπιστική κρίση κινδυνεύει να μετατραπεί σε ανθρωπιστική καταστροφή και κάλεσε τα κράτη-μέλη να κάνουν περισσότερα για να πετύχουν υψηλότερο αριθμό μετεγκαταστάσεων σε καθημερινή βάση.

«Αν θέλουμε πραγματικά να δώσουμε τέλος, να σταματήσουμε τα παράνομα και θανατηφόρα ταξίδια, πρέπει να ανοίξουμε ασφαλείς και τακτικές διαδρομές. Σε αντίθετη περίπτωση θα βλέπουμε τους μετανάστες και τους αδίστακτους λαθρέμπορους, που βρίσκονται από πίσω τους, να προσπαθούν να βρουν νέες διαδρομές», τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος επισημαίνοντας πως στη σημερινή συνεδρίαση θα συζητηθούν και θέματα ασφάλειας.

«Δεν θέλουμε να βρισκόμαστε πίσω από τα γεγονότα και τις εξελίξεις, γι’ αυτό θα προχωρήσουμε στον αγώνα μας για τους νέους ευρωπαϊκούς κανόνες που αφορούν την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και τον περιορισμό των πυροβόλων όπλων” δήλωσε ο Έλληνας Επίτροπος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ