ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Βουλή αποφάσισε την άρση της ασυλίας των Πολάκη και Αδαμοπούλου

Η Βουλή αποφάσισε την άρση της ασυλίας των Πολάκη και Αδαμοπούλου
ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΧΟΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Μετά από μια επεισοδιακή συνεδρίαση, η πλειοψηφία της Βουλής αποφάσισε την άρση της ασυλίας του Παύλου Πολάκη.

Υπέρ της άρσης ψήφισαν 184 βουλευτές και κατά 109. Η υπόθεση αφορά μήνυση του εκδότη των Παραπολιτικών Γιάννη Κουρτάκη για συκοφαντική δυσφήμιση.

Στην ομιλία του ο κ. Πολάκης συνέκρινε τον Κυριάκο Μητσοτάκης με τον Όρμπαν και τον Μπολσονάρο. Τόνισε δε ότι:

«Νομίζετε ότι με άρσεις ασυλίας θα βάλετε τους βουλευτές να σκέφτονται αν θα μιλήσουν. Νομίζετε ότι θα μας φοβίσετε. Δεν υποστέλλουμε τη σημαία! Θα σας ρίξουμε από κυβέρνηση γιατί δεν αξίζετε!

Και το καταλαβαίνουν και οι πιο δύσπιστοι! Δεν αξίζετε σε αυτή τη χώρα να κυβερνάτε με αυτό, τον τρόπο», συνέχισε στο ίδιο ακριβώς μοτίβο, και σημείωσε: «Επειδή νομίζετε ότι με όλα αυτά θα μας τρομοκρατήσετε, το λέω και σε όλο τον κόσμο που στήριξε τις ελπίδες του στον ΣΥΡΙΖΑ, πολύ σύντομα θα κληθούμε να πάρουμε τις τύχες της χώρας: Σα πληγωθεί ο αετός να μην τον εφοβάσαι, θα ξανανοίξει τα φτερά και τότε να φοβάσαι».

Σοβαρό επεισόδιο συνέβη στη διαδικασία όταν ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Μπουγάς συνέκρινε τον Παύλο Πολάκη με τη Χρυσή Αυγή που χρησιμοποιεί το ναζιστικό σύνθημα «θα γυρίσουμε και η γη θα τρέμει». Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ άρχισαν να φωνάζουν, ζητώντας από τον κ. Μπουγά να ανακαλέσει αμέσως.

Η ασυλία Αδαμοπούλου

Η πλειοψηφία της Βουλής αποφάσισε επίσης την άρση της ασυλίας της βουλεύτριας του ΜέΡΑ25, Αγγελικής Αδαμοπούλου, με 162 υπέρ, 116 κατά και 15 «παρών». Η άρση ασυλίας της Αγγελικής Αδαμοπούλου, αποφασίστηκε κατόπιν έγκλησης σε βάρος της από την Ένωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Κεντρικής Μακεδονίας, για συκοφαντική δυσφήμιση. Στις 2 Ιουλίου και κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αναφορικά με τις «δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις», η κ. Αδαμοπούλου από το βήμα της Βουλής επικαλέστηκε δημοσιεύματα και μαρτυρίες ότι στην Ελληνική Αστυνομία υπάρχουν αστυνομικά όργανα που φορούν κουκούλες και ρίχνουν βόμβες μολότοφ, προκειμένου να διαλύσουν τις διαδηλώσεις.

Η βουλεύτρια του ΜέΡΑ 25, μιλώντας σήμερα στην ολομέλεια, κατέθεσε πλήθος δηλώσεων και δημοσιευμάτων για τον τρόπο δράσης αστυνομικών με μεταμφίεση, για αστυνομικούς που έφεραν κουκούλες κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων, δηλώσεις για προβοκάτσιες.

«Δεν άνοιξε ρουθούνι για τις δημόσιες τοποθετήσεις και δηλώσεις υπουργών Προστασίας του Πολίτη, εκπροσώπου Αστυνομικών, πλήθος βουλευτών και κεντρικών πολιτικών παραγόντων, συντακτών, για δημοσιεύματα. Ούτε λόγος για έγκληση εκεί, όχι ότι θα έπρεπε να γίνει. Εκεί οι κύριοι της Ένωσης που με κατηγορούν, δεν είδαν τίποτα το συκοφαντικό, τίποτα το προσβλητικό που να τους θίγει την τιμή, την υπόληψη και την αξιοπρέπεια», είπε η κ. Αδαμοπούλου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ