ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ: Να μην εφαρμοστεί φέτος η Τράπεζα Θεμάτων

Τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ: Να μην εφαρμοστεί φέτος η Τράπεζα Θεμάτων
INTIME NEWS / ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΧΟΣ

Τη μη εφαρμογή της Τράπεζας Θεμάτων για το τρέχον σχολικό έτος 2020-2021 ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ με τροπολογία που κατέθεσε την Πέμπτη στη Βουλή.

Με επικεφαλής τον πρώην υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που υπογράφουν την τροπολογία αναφέρουν ότι η προτεινόμενη ρύθμιση κρίνεται αναγκαία ενόψει των νέων συνθηκών που διαμορφώθηκαν λόγω πανδημίας.

Στην κρίσιμη αυτή περίοδο κάθε μέτρο, που αφορά την εκπαίδευση, πρέπει να συνδέεται με τη διασφάλιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας και την άμεση επίλυση των προβλημάτων που προέκυψαν, στην από απόσταση εκπαίδευση.

«Κρίνεται γενικότερα αδικαιολόγητη η εφαρμογή του θεσμού της τράπεζας θεμάτων στις εξεταστικές διαδικασίες για την προαγωγή και απόλυση των μαθητών και μαθητριών και τη διαδικασία πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, σε κάθε όμως περίπτωση δεν πρέπει να ισχύσει ιδίως τη φετινή σχολική χρονιά, εφόσον δεν έχει εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη συμμετοχή των μαθητών και μαθητριών στην από απόσταση εκπαίδευση», σημειώνουν και προσθέτουν πως σε αντίθετη περίπτωση, δημιουργούνται καταστάσεις που συμβάλλουν στην αύξηση των διακρίσεων και των αποκλεισμών και στην περαιτέρω διεύρυνση των ανισοτήτων στην εκπαίδευση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ