ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απορρίφθηκε ένσταση αντισυνταγματικότητας του ΚΙΝΑΛ για το ελληνογερμανικό ίδρυμα νεολαίας

Απορρίφθηκε ένσταση αντισυνταγματικότητας του ΚΙΝΑΛ για το ελληνογερμανικό ίδρυμα νεολαίας
ΙΝΤΙΜΕ

Απορρίφθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής ένσταση αντισυνταγματικότητας σε άρθρα του νομοσχεδίου για την επαγγελματική εκπαίδευση, που αφορούν τη σύμβαση για το ελληνογερμανικό ίδρυμα νεολαίας, το ΚΙΝΑΛ.

Σύμφωνα με τον Βασίλη Κεγκέρογλου που επιχειρηματολόγησε υπέρ της έντασης, η σύμβαση δεν συσχετίζεται με την απόδοση των γερμανικών αποζημιώσεων, αλλά και με την πρόσφατη στάση του Βερολίνου στο θέμα των κυρώσεων κατά της Τουρκίας κι ως εκ τούτου θα έπρεπε να αποσυρθεί. Υποστήριξε δε, πως παραβιάζεται το Σύνταγμα, καθώς -όπως είπε- δεν επιτρέπεται η επικύρωση διεθνούς σύμβασης με τυπικό νόμο, ενώ απουσιάζει η υπογραφή του υπουργού Εξωτερικών.

Για μικροκομματικές σκοπιμότητας των κομμάτων της αντιπολίτευσης που στήριξαν την ένσταση αντισυνταγματικότητας έκανε λόγο η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως και υποστήριξη ότι είναι σύμβαση είναι σύννομη και σύμφωνη με τον Κανονισμό της Βουλής. Θύμισε ακόμη, ότι όταν ήρθε για πρώτη φορά, την είχαν στηρίξει όλα τα κόμματα πλην του ΚΚΕ και της Χρυσής Αυγής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ