ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα Κεραμέως - αντιπολίτευσης στη Βουλή

Κόντρα Κεραμέως - αντιπολίτευσης στη Βουλή
ΙΝΤΙΜΕ

Αντιπαράθεση κυβέρνησης - αντιπολίτευσης πυροδοτεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την επαγγελματική εκπαίδευση που συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής.

Για νομοθέτηση υπέρ των ιδιωτικών συμφερόντων σε βάρος της δημόσιας εκπαίδευσης, κατηγόρησε την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας που παρενέβη στη συζήτηση ήρθε σε κόντρα με τη Νίκη Κεραμέως για τις αλλαγές στην πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

«Βάζετε φραγμούς και φίλτρα στα παιδιά που αντί να επιλέγουν τα τμήματα, θα επιλέγουν τα τμήματα τα παιδιά», υποστήριξε, χαρακτηρίζοντας «άθλια και κατάπτυστη» την απόφαση να ισχύσει από τη φετινή χρονιά το νέο σύστημα.

Στόχος των προωθούμενων αλλαγών σύμφωνα με τη Νίκη Κεραμέως, είναι η αναβάθμιση του επιπέδου σπουδών και η διόρθωση παθογενειών που υπήρχαν επί δεκαετίες.

«Το ΚΚΕ υποστηρίζει να μπαίνουν στα πανεπιστήμια με βάση 1 ή 2, ή γράφοντας απλώς το όνομά τους; Ή να περνάει ένας μαθητής στην τελευταία του επιλογή και σε τμήμα που δεν θα φοιτήσει;», διερωτήθηκε.

Την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ για τη μη εφαρμογή της τράπεζας θεμάτων φέτος, παρουσίασε ο Νίκος Φίλης, λέγοντας ότι τα παιδιά δεν έχουν ουσιαστική εκπαίδευση. «Πως ακυρώνετε την τιτάνια προσπάθεια που καταβάλλεται από 2,2 εκατ. ανθρώπους σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, από το νηπιαγωγείο έως το πανεπιστήμιο;», ήταν το ερώτημα της υπουργού Παιδείας προς τον Νίκο Φίλη, σημειώνοντας πως η Ελλάδα είναι μια από τις ελάχιστες χώρες με καθολική συμμετοχή.

«Προβλήματα υπάρχουν, αλλά να μην ακυρώνουμε αυτή την τεράστια προσπάθεια», είπε.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας σε τέσσερα άρθρα του νομοσχεδίου που αφορούν τις σχολές μαθητείας του ΟΑΕΔ και τις επαγγελματικές σχολές εκπαίδευσης, καθώς και την συγκρότηση των επιχειρησιακών συμβουλίων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ