ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Δεν θα ανανεωθούν τα συμβόλαια με την τουρκική αμυντική βιομηχανία

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Δεν θα ανανεωθούν τα συμβόλαια με την τουρκική αμυντική βιομηχανία
AP Photo/Petros Karadjias

Οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν από τις ΗΠΑ στην Τουρκία θα έχουν ως αποτέλεσμα να μην υπογραφούν καινούργια, ούτε να ανανεωθούν όσα συμβόλαια τρέχουν με την τουρκική αμυντική βιομηχανία, σύμφωνα με εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Συγκεκριμένα, η επιβολή των αμερικανικών κυρώσεων CAATSA (Νόμος για την Αντιμετώπιση των Αντιπάλων της Αμερικής Μέσω Κυρώσεων) σε βάρος της Τουρκίας δεν θα επηρεάσει τις τρέχουσες άδειες εξαγωγής, οι οποίες είναι έγκυρες και δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα.

Ωστόσο, απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ και του τηλεοπτικού σταθμού MEGA, εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται να υπογραφούν καινούργια ή να ανανεωθούν όσα συμβόλαια τρέχουν με την τουρκική αμυντική βιομηχανία.

«Αυτή τη στιγμή, οι τρέχουσες, έγκυρες, και μη ολοκληρωμένες άδειες εξαγωγής δεν επηρεάζονται από αυτή την ενέργεια (επιβολή κυρώσεων CAATSA). Δεν θα εκδοθούν νέες άδειες εξαγωγής ή άλλες εξουσιοδοτήσεις που θα ονομάζουν την Τουρκική Αμυντική Βιομηχανία ως συμβαλλόμενο μέρος. Αυτό περιλαμβάνει τροποποιήσεις σε συμφωνίες που έχουν ήδη εγκριθεί και άδειες σε συνέχεια συμφωνιών που έχουν εγκριθεί προηγουμένως», σημείωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ