ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιχείρηση «Ελευθερία»: Σύσκεψη για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού

Επιχείρηση «Ελευθερία»: Σύσκεψη για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού
Φωτογραφία αρχείου ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Σε σύσκεψη για την υλοποίηση του σχεδίου για τον εμβολιασμό θα συμμετάσχει σήμερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και σ' αυτή θα λάβουν μέρος τα επιτελικά στελέχη που εμπλέκονται στο Εθνικό Σχέδιο εμβολιασμού.

«Μέσα στις επόμενες εβδομάδες η πατρίδα μας καλείται να αναμετρηθεί με το μεγάλο στοίχημα του εμβολιασμού. Η κυβέρνηση οργάνωσε και ήδη εφαρμόζει ένα Εθνικό Σχέδιο ώστε η θωράκιση κατά του κορωνοϊό να φτάσει δωρεάν σε κάθε Ελληνίδα και Έλληνα, σε κάθε γωνιά του τόπου» είχε αναφέρει στην Βουλή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συζήτηση για την κύρωση του κρατικού προϋπολογισμού για το 2021, υπογραμμίζοντας πως σε λίγα εικοσιτετράωρα, «ξεκινά η εθνική εκστρατεία για τον εμβολιασμό η οποία σηματοδοτεί, ταυτόχρονα, όχι το τέλος της αρχής αλλά την αρχή του τέλους».

Στο τραπέζι της σύσκεψης, στην οποία συμμετέχουν όλα τα επιτελικά στελέχη που εμπλέκονται στο Εθνικό Σχέδιο Εμβολιασμού, θα γίνει επισκόπηση των τελευταίων δεδομένων, αλλά και οι προσαρμογές που πιθανώς απαιτούνται στις δράσεις που έχουν προβλεφθεί.

Σε κάθε περίπτωση, η προσοχή του κρατικού μηχανισμού θα είναι αδιάλειπτα στραμμένη στην παρακολούθηση και στην αναλυτική επεξεργασία των επιδημιολογικών δεδομένων.

Άλλωστε ταυτόχρονα με την έναρξη της αυστηρότερης απαγόρευσης που τίθεται σε εφαρμογή στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αττικής, ξεκινάει και μια μεγάλου μεγέθους επιχείρηση καταγραφής στους Δήμους Ασπροπύργου, Ελευσίνας και Μάνδρας.

Από τα δεδομένα που θα συλλεχθούν θα αξιολογηθεί μετά από μια εβδομάδα, η άρση ή η παράταση των περιορισμών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ