ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαρακόπουλος: Δημόσιοι υπάλληλοι με προσόντα και συναίσθηση καθήκοντος

Χαρακόπουλος: Δημόσιοι υπάλληλοι με προσόντα και συναίσθηση καθήκοντος
INTIME

Βήμα μπροστά χαρακτήρισε από το βήμα της Βουλής τη νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου Εσωτερικών που καθιερώνει τις πανελλήνιες εξετάσεις για τον διορισμό στο Δημόσιο, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Στη συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, ο βουλευτής της ΝΔ και πρόεδρος της επιτροπής έκανε λόγο για εξετάσεις αδιάβλητες, όπως αυτές των πανελλαδικών για τα πανεπιστήμια, που θα αποτυπώνουν τις γνώσεις και τις δεξιότητες των υποψηφίων δημοσίων υπαλλήλων.

“Σήμερα περισσότερο από ποτέ, χρειαζόμαστε ένα αποτελεσματικό κράτος. Στην ψηφιακή εποχή που ζούμε αυτό προϋποθέτει πρωτίστως αξιοκρατική στελέχωση του κρατικού μηχανισμού με δημοσίους υπαλλήλους που θα διαθέτουν αδιαμφισβήτητα προσόντα, αλλά και συναίσθηση του καθήκοντός τους, που δεν είναι άλλο από την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος και την εξυπηρέτηση του πολίτη”, είπε και επεσήμανε πως πρέπει να γίνεται αυστηρή ιεράρχηση των πραγματικών αναγκών της δημόσιας διοίκησης.

“Το ερώτημα δεν πρέπει να είναι πως θα βολευτούν κάποιοι στο δημόσιο, που ακόμη αποτελεί όνειρο για πολλούς, αλλά πως το κράτος θα ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες του πολίτη”, κατέληξε ο κ. Χαρακόπουλος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ