ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αναβάλλεται το ταξίδι Μητσοτάκη στη Κεντρική Μακεδονία

Αναβάλλεται το ταξίδι Μητσοτάκη στη Κεντρική Μακεδονία
ΧΗΡΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ / INTIME

Αναβάλλεται το ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κεντρική Μακεδονία, καθώς λόγω ομίχλης δεν μπορεί να προσγειωθούν αεροσκάφη στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης.

Έτσι, η περιοδεία του πρωθυπουργού αναβάλλεται, αφού δεν είναι δυνατή η πλήρης υλοποίηση του προγράμματος.

Πληροφορίες αναφέρουν πως το ταξίδι του πρωθυπουργού στη Βόρεια Ελλάδα μεταφέρεται για την Τετάρτη.

Την ώρα που η μάχη κατά της πανδημίας εισέρχεται σε μια από τις κρισιμότερες φάσεις της, η κυβέρνηση επιδιώκει να εξουδετερώσει τα φαινόμενα επιδείνωσης που φρενάρουν τον ρυθμό αποκλιμάκωσης, με «όπλα» τα τοπικά lockdown, τους εκτεταμένους ελέγχους και τη διεύρυνση της βάσης των δεδομένων.

Πριν από την ενεργοποίηση του αποτελεσματικότερου «όπλου» κατά της πανδημίας, που δεν είναι άλλο από το εμβόλιο κατά της Covid-19 από τις 27 Δεκεμβρίου, υπάρχει και ο… κάβος των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, και από την επιτυχή υποσκέλιση του, εξαρτάται η διατήρηση του τρέχοντος σχεδιασμού.

Ενδεχόμενος εκτροχιασμός θα καθιστούσε αναγκαστική την αναβάθμιση των αυστηρών απαγορεύσεων, από τοπικό σε οριζόντιο επίπεδο.

Άλλωστε, παρά τα δυο ελπιδοφόρα νέα της Παρασκευής, όπως η συμπλήρωση μιας εβδομάδας στην οποία το ισοζύγιο κατέγραψε υπέρτερο αριθμό εξιτηρίων από τις ΜΕΘ από εκείνον των διασωληνώσεων, αλλά και της μείωσης του αριθμού των θανάτων, οι ειδικοί διατηρούν τον «κόκκινο συναγερμό».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ