ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντίδραση ΝΔ για τη συμφωνία επανεισδοχής στην Τουρκία

Αντίδραση ΝΔ για τη συμφωνία επανεισδοχής στην Τουρκία

Η πρόσφατη συμφωνία που υπέγραψε η ελληνική κυβέρνηση για την επανεισδοχή μεταναστών στην Τουρκία προκαλεί την αντίδραση της ΝΔ.

Έτσι, σε κοινή δήλωση που υπογράφουν οι βουλευτές Γιάννης Κεφαλογιάννης και Δημήτρης Κυριαζίδης , οι οποίοι κατέθεσαν και σχετική ερώτηση στη Βουλή αναφέρουν πως «πριν καλά στεγνώσει το μελάνι των συμφωνιών Ελλάδας - Τουρκίας, κατά το πρόσφατο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας, αποδεικνύεται ότι η Κυβέρνηση συμφώνησε μεταξύ άλλων στην επιτόπια παρουσία Τούρκων κρατικών αξιωματούχων στα ελληνικά νησιά, στο πλαίσιο της καταγραφής και επαναπροώθησης παράτυπων μεταναστών.

Πρόκειται για ένα διπλωματικό ολίσθημα χωρίς προηγούμενο καθώς υπονομεύει ευθέως την αυτονομία και το κυριαρχικό δικαίωμα του ελληνικού κράτους να αποφασίζει για το ποιος και πότε πρέπει να επαναπροωθηθεί.

Καλούμε την Κυβέρνηση να σταματήσει τους επικίνδυνους πειραματισμούς με τα εθνικά συμφέροντα και να αποσαφηνίσει άμεσα το ρόλο της τουρκικής διοίκησης εντός της ελληνικής επικράτειας, στο πλαίσιο της διαδικασίας επανεισδοχής παράτυπων μεταναστών».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ