ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπόθεση Folli Follie: Συνεχίζεται η κόντρα ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Υπόθεση Folli Follie: Συνεχίζεται η κόντρα ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ
ΑΠΕ - ΜΠΕ

Συνεχίζεται η κόντρα για την υπόθεση της Folli Follie μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ, με την αξιωματική αντιπολίτευση να ρωτά το κυβερνών κόμμα γιατί ψήφισε το 2018 την επίμαχη και δήθεν σκανδαλώδη τροπολογία και το «γαλάζιο» κόμμα να της απαντά πως «συνεχίζει να πετάει τη μπάλα στην εξέδρα».

«Ας αφήσει τα πολλά λόγια και ας δώσει απαντήσεις για τα στελέχη του που εμφανίζονται ως “υποστηρικτές” προφυλακισμένων επιχειρηματιών, οι οποίοι “υπερέβαλαν εαυτόν για τον όμιλο”, για “τα κονδύλια” που θα κάλυπταν τις “ανάγκες” τους, για τις “παρεμβάσεις” στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, τις καθυστερήσεις, την “ευνοϊκή μεταχείριση” και την “κατάθεση” τροπολογιών στην εταιρεία πριν κατατεθούν στη Βουλή» τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ, και συμπληρώνει:

«Κι όλα αυτά φυσικά “δένουν” με το γεγονός ότι ως κυβέρνηση, “έπαιζαν καθυστέρηση” όταν ήδη είχε ξεσπάσει το σκάνδαλο, κάνοντας πλάτες στους επιχειρηματίες. Όσο δεν απαντούν επιβεβαιώνουν πως τα νταραβέρια με υπόδικους επιχειρηματίες και όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας για το σκάνδαλο Folli Follie, είναι κομμάτι των δραστηριοτήτων του “μαγαζιού” ή ένα ακόμα “outsourcing”».

«Βολές» είχε εξαπολύσει νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας πως η Νέα Δημοκρατία έσπευσε χθες να υιοθετήσει συκοφαντικούς και αβάσιμους ισχυρισμούς για στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, παρά τις ξεκάθαρες απαντήσεις όλων και την προσφυγή τους στη Δικαιοσύνη.

«Σε αντίθεση όμως με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αν κάποιος δεν έχει ακόμη απαντήσει, είναι η ίδια η ΝΔ. Αφού λοιπόν κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί ψήφισε και η ίδια το 2018 την επίμαχη και δήθεν σκανδαλώδη τροπολογία; Ήταν και ο κος Μητσοτάκης στο «νταραβερι»; Και ακόμη χειρότερα για ποιο λόγο τον Μάιο του 2020, ως κυβέρνηση, στην κύρωση της ΠΝΠ προέβλεψε ακριβώς την ίδια παράταση για το καθεστώς πώλησης αφορολογήτων ειδών, που προέβλεπε η τροπολογία του 2018;» διερωτάται σε ανακοίνωσή της η αξιωματική αντιπολίτευση, υποστηρίζοντας πως η ΝΔ για άλλη μια φορά «πήγε για μαλλί και θα βγει κουρεμένη».

Και καταλήγει:

«Ας έχει όμως κατά νου ο κος Μητσοτάκης, ότι όσους αντιπερισπασμούς και να μεθοδεύσει, δεν μπορεί να κρύψει τα αδιέξοδα που έχει δημιουργήσει η παταγώδης αποτυχία του στη διαχείριση της πανδημίας και της οικονομίας. Δυστυχώς, οι πολίτες βρίσκονται αντιμέτωποι με τα αδιέξοδα του κ. Μητσοτάκη κάθε μέρα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ