ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζαχαράκη: Τέλη Ιανουαρίου θα αποφασιστεί η περικοπή της ύλης

Ζαχαράκη: Τέλη Ιανουαρίου θα αποφασιστεί η περικοπή της ύλης
ΙΝΤΙΜΕ/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Για την ύλη των πανελλαδικών εξετάσεων, αλλά και για το άνοιγμα των σχολείων μίλησε η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Σοφία Ζαχαράκη.

Σύμφωνα με την υφυπουργό, ο κορωνοϊός και η πανδημία έχουν επηρεάσει την εκπαίδευση και έχουν αλλάξει τα δεδομένα. Τα πράγματα φέτος είναι διαφορετικά.

Συγκεκριμένα, είναι υποχρεωτική η χρήση της τηλεκπαίδευσης με τα προβλήματα τα οποία αναδεικνύονται, αλλά σίγουρα έχουν εξομαλυνθεί και έχει γίνει πρόοδος στην κάλυψη της ύλης.

Ωστόσο, όπως υποστήριξε η κ. Ζαχαράκη, μιλώντας στο Mega, είναι ακόμα νωρίς για να ξέρουμε ποιο κομμάτι της ύλης θα περικοπεί. Αυτό θα αποφασιστεί από την αξιολόγηση στα τέλη Ιανουαρίου.

«Τα παιδιά πρέπει να συνεχίσουν το διάβασμά τους στην ύλη που γνωρίζουν», συνέστησε στους μαθητές και τόνισε πως έγκαιρα θα ληφθεί η απόφαση για την ύλη.

Ωστόσο, επεσήμανε πως η λύση είναι η επιστροφή στις τάξεις γιατί είναι σημαντική η δια ζώσης εκπαίδευση.

Για τις αλλαγές στη διαμόρφωση των βάσεων, υποστήριξε πως αποφασίστηκε ο μέσος όρος των μαθήματων που εξετάζονται πανελλαδικώς να λαμβάνεται υπόψη ανά επιστημονικό πεδίο από το τμήμα το οποίο δηλώνει ο/η κάθε μαθητής/ρια και η βάση να αποφασίζεται από τον μέσο όρο των επιδόσεων.

Με αυτό τον τρόπο, σημείωσε, το πανεπιστήμιο αποκτά αξία και αυτονομία. Επίσης το παιδί έχει περισσότερες πιθανότητες να κάνει συνειδητή επιλογή και εν τέλει να αποφοιτήσει από τη σχολή που θα έχει επιλέξει.

«Αυτό που αλλάζει, είναι ο αριθμός των σχολών που θα δηλώνονται στο μηχανογραφικό, αν τελικά δεν πέτυχουν, θα υπάρχει και δεύτερη φάση συμπλήρωσης μηχανογραφικού», εξήγησε.

Για το άνοιγμα των σχολείων, υποστήριξε πως δεν υπάρχει ακόμα οριστική απόφαση, ωστόσο, επιθυμία της κυβέρνησης είναι η επιστροφή στις τάξεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ