ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου συμμετείχε σε διανομή συσσιτίου

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου συμμετείχε σε διανομή συσσιτίου
ΓΤ ΠτΔ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ ΘΟΔΩΡΗΣ

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου αντάλλαξε ευχές και άκουσε διαδικτυακά τα κάλαντα από μέλη του Συλλόγου Συνδρόμου Down Ελλάδος, από παιδιά στην Κιβωτό του Κόσμου, από εθελοντές εφήβους πρόσφυγες κι εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, καθώς και από παιδιά δημοτικών σχολείων και του εκκλησιαστικού γυμνασίου Ξάνθης.

Η κυρία Σακελλαροπούλου επισκέφθηκε επίσης την κοινωνική κουζίνα «Άλλος Άνθρωπος», συνομίλησε με τους εθελοντές και τον υπεύθυνό της, Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο, συμμετείχε στη διαδικασία διανομής του συσσιτίου και ευχήθηκε σε όλους καλές γιορτές και καλή χρονιά.

Mήνυμα Προέδρου της Δημοκρατίας προς την ομογένεια

«Το 2021 ανατέλλει αναπτερώνοντας τις ελπίδες μας για την αποδρομή της πανδημίας και τη σταδιακή επάνοδο στον ομαλό κοινωνικό βίο», τονίζει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο μήνυμά της προς τις Ελληνίδες και τους Έλληνες του εξωτερικού, με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους.

Ταυτόχρονα, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αφού αναφέρεται στις προκλήσεις που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η χώρα μας καθ' όλη τη χρονιά που πέρασε, σε εθνικό, οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο, σημειώνει ότι το 2021, για τους απανταχού Έλληνες, είναι φορτισμένο με έναν επιπλέον ισχυρό ιστορικό συμβολισμό, καθώς η επέτειος των 200 χρόνων από την Ελληνική Παλιγγενεσία μάς δίνει την ευκαιρία για εθνική ενδοσκόπηση και δημιουργικό αναστοχασμό.

«Μας καλεί να αναλογιστούμε τι πετύχαμε ως έθνος αυτά τα διακόσια χρόνια, να καλλιεργήσουμε τη συλλογική μας αυτογνωσία, να ανασυνταχθούμε εσωτερικά για να απαντήσουμε στις σύγχρονες προκλήσεις με γνώμονα τις ακατάλυτες αξίες που μας κληροδότησε ο αγώνας των προγόνων μας για την ελευθερία και τον αυτοπροσδιορισμό», προσθέτει.

Σε αυτήν την προσπάθεια, η κ. Σακελλαροπούλου καλεί συνοδοιπόρους και ενεργούς συμπαραστάτες, όλους τους Έλληνες της ομογένειας, επισημαίνοντας ότι ο δεσμός τους με την Ελλάδα, κράμα ιστορικού βιώματος, μνήμης και αισθήματος, εκφράστηκε και εκφράζεται έμπρακτα και πολυεπίπεδα, και διαβεβαιώνοντάς τους ότι η πατρίδα αναγνωρίζει πάντοτε την προσφορά τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ