ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Κατηγορεί για προκλητικότητα την Ελλάδα και δεσμεύει 15 περιοχές στο Αιγαίο

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Κατηγορεί για προκλητικότητα την Ελλάδα και δεσμεύει 15 περιοχές στο Αιγαίο
Screen grab/YouTube

Για ελληνική πρόκληση μέσα από τη... δέσμευση περιοχών στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο κάνει λόγο η Τουρκία επιμένοντας ότι η Ελλάδα είναι εκείνη που ανεβάζει την ένταση στην περιοχή. 

«Δεν υπάρχει καμία αλλαγή στη στάση μας απέναντι στο άνοιγμα διαύλων διαλόγου, ειδικά διερευνητικών συνομιλιών με την Ελλάδα, χωρίς προϋποθέσεις. Ωστόσο, βλέπουμε πως συνεχίζονται τα προκλητικά βήματα της Ελλάδας στην περιοχή, τα οποία αυξάνουν την ένταση. Το πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι ότι η Ελλάδα με ΝΟΤΑΜ κήρυξε 15 περιοχές άσκησης, συμπεριλαμβανομένων των νησιών, τα οποία είναι σε καθεστώς αποστρατικοποίησης, και έκλεισε το Αιγαίο και μια μεγάλη περιοχή στην Ανατολική Μεσόγειο από τις 4 Ιανουαρίου έως τις 26 Φεβρουαρίου 2021», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, Χαμί Ακσόι.

«Καλούμε την Ελλάδα να ενεργήσει υπεύθυνα συμβάλλοντας στην κοινή λογική και στις προσπάθειές μας να ενισχύσουμε την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ