ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα κλήση στον Ψυχάρη να προσκομίσει παρασταστικά απευθύνει η επιτροπή πόθεν έσχες

Νέα κλήση στον Ψυχάρη να προσκομίσει παρασταστικά απευθύνει η επιτροπή πόθεν έσχες
EUROKINISSI/ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

Στο μικροσκόπιο της επιτροπής πόθεν έσχες της Βουλής θα βρεθεί η αγοραπωλησία μετοχών της εταιρίας Samsung από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται.

Συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ λένε ότι έχει δώσει επαρκείς εξηγήσεις στην επιτροπή και ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα. Σύμφωνα με ενημέρωση των αρμοδίων υπηρεσιών προς την επιτροπή πόθεν έσχες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αγόρασε στις 13 Μαρτίου 2013 μετοχές της εταιρίας Samsung ύψους 10.912 δολαρίων, τις οποίες φέρεται να πούλησε
το 2014.

Ο πρόεδρος της επιτροπής Γιώργος Βαρεμένος ενημέρωσε πως θα ασχοληθούν με το θέμα αυτό σε επόμενη συνεδρίαση.

Την ίδια ώρα, η επιτροπή αποφάσισε να απευθύνει νέα κλήση στον εκδότη Σταύρο Ψυχάρη, προκειμένου να προσκομίσει παραστατικά από βεβαιώσεις μετοχών, εξυπηρέτηση δανείων και καταθέσεων, που λείπουν από τις δηλώσεις περιουσιακής του κατάστασης. Υπενθυμίζεται, ότι σύμφωνα με την επιτροπή πόθεν έσχες, ο Σταύρος Ψυχάρης δεν έχει καταθέσει σειρά δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης, ενώ προβλήματα εντοπίζονται και στα πόθεν έσχες που έχει καταθέσει.

Στη σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής συζητήθηκε και η έκθεση των ορκωτών λογιστών για την υπόθεση του Γιώργου Σταθάκη που ελέγχεται για ανακριβείς δηλώσεις τραπεζικών λογαριασμών και παράλειψη δήλωσης ακινήτων. Τα μέλη της ζήτησαν και έλαβαν επιπλέον χρόνο για να μελετήσουν τα «άπειρα» -όπως ειπώθηκε- παραστατικά που προσκόμισε ο υπουργός Οικονομίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ