Ανησυχία ΣΥΡΙΖΑ για τις πολιτικές διώξεις και την ελευθερία Τύπου στην Τουρκία
Με αφορμή το αίτημα που κατέθεσε ο Τούρκος πρωθυπουργός στην τουρκική εθνοσυνέλευση για άρση της βουλευτικής ασυλίας των δύο Συμπροέδρων και τριών βουλευτών του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP), ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει ανησυχητικές τις εξελίξεις στη γείτονα χώρα.
“Η κίνηση αυτή γίνεται μόλις λίγες μέρες μετά την ενέργεια της τουρκικής κυβέρνησης να θέσει υπό κρατικό έλεγχο την αντιπολιτευόμενη και πρώτη σε κυκλοφορία εφημερίδα Ζαμάν και το πρακτορείο ειδήσεων Cihan (Τζιχάν)”, αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και επισημαίνει ότι “οι πολιτικές διώξεις κατά των προοδευτικών, δημοκρατικών δυνάμεων, που κορυφώνονται με την απόπειρα ποινικοποίησης της τρίτης κοινοβουλευτικής δύναμης της χώρας, καθώς και η καταστολή της ελευθερίας του τύπου, εκτροχιάζουν τη δημοκρατία στην Τουρκία”.
Ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει επίσης ότι αυτά σε συνδυασμό με τη βίαιη καταστολή στα νοτιοανατολικά, πλήττουν θανάσιμα προσπάθειες -που στηρίζει απόλυτα ο ΣΥΡΙΖΑ- για επανέναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών και για την ειρηνική διεκδίκηση δημοκρατικών δικαιωμάτων στην Τουρκία.
Έλεγχοι της τροχαίας για μη χρήση κράνους σε πατίνια και ηλεκτρικά ποδήλατα - Κόπηκαν 45 κλήσεις
22:20
Καισαριανή: Αποκαλυπτήρια μνημείου για τα θύματα της τραγωδίας των Τεμπών (pics)
22:14
Τζόκερ: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί που κερδίζουν 2.500.000 ευρώ
22:10
Η στρατηγική εταιρική σχέση και το Ιράν στο επίκεντρο της συνάντησης Γεραπετρίτη – Ρούμπιο
22:09