ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τηλεφωνική επικοινωνία Δένδια - Χριστοδουλίδη: Στο επίκεντρο οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο

Τηλεφωνική επικοινωνία Δένδια - Χριστοδουλίδη: Στο επίκεντρο οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο
INTIME NEWS / © Intime p.a.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Κύπριο ομόλογό του Νίκο Χριστοδουλίδη είχε νωρίτερα την Πέμπτη ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Οι δύο υπουργοί Εξωτερικών συνομίλησαν για τον διαρκή στενό συντονισμό Ελλάδας και Κύπρου για το Κυπριακό και τις πρόσφατες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, όπως αναφέρει σε ανάρτηση στο Twitter ο Νίκος Δένδιας.

«Σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου,
@Christodulides, συζητήσαμε για τον διαρκή και στενό συντονισμό Ελλάδας και Κύπρου για το Κυπριακό και τις πρόσφατες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο», έγραψε στο σχετικό tweet του ο Έλληνας ΥΠΕΞ.

Η επικοινωνία των δύο υπουργών ήρθε λίγες ώρες μετά τις νέες προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος ζήτησε - για πολλοστή φορά - να αποχωρήσει ο ελληνικός στρατός από 16 ελληνικά νησιά.

Απευθυνόμενος στην ετήσια ειδική συνάντηση στο Γενικό Επιτελείο Ενόπλων Δυνάμεων χθες –μια συνάντηση που είχε ως βασικό θέμα τον απολογισμό των δραστηριοτήτων του 2020- ο Χουλουσί Ακάρ έκανε εκτενή αναφορά στην εγχώρια πολεμική βιομηχανία, τις εθνικές και διεθνείς ασκήσεις και στη συνέχεια εξαπέλυσε «πυρά» κατά της Ελλάδας.

Όπως υποστήριξε, η «Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει σε αποστρατιωτικοποίηση 16 νησιών» ενώ ανέφερε ότι η χώρα μας… προκαλεί την Άγκυρα, καθώς πολιτικοί και στρατιωτικοί επισκέπτονται τα εν λόγω νησιά

ΔΗΜΟΦΙΛΗ