ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φίλης: Η κυβέρνηση ανακοίνωσε μέτρα για το άνοιγμα των σχολείων που δεν αφορούν στα ίδια τα σχολεία

Φίλης: Η κυβέρνηση ανακοίνωσε μέτρα για το άνοιγμα των σχολείων που δεν αφορούν στα ίδια τα σχολεία
ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΧΟΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Σκληρό το σχόλιο του Νίκου Φίλη για τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης σχετικά με τη σκλήρυνση του lockdown, προκειμένου να ανοίξουν τα σχολεία

Ο «σχολάρχης» του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε συγκεκριμένα:

«Σα να μην πέρασαν 4 μήνες από το αποτυχημένο άνοιγμα των σχολείων, την εμφάνιση κρουσμάτων σε εκατοντάδες μαθητές και εκπαιδευτικούς, τη διάδοση του ιού σε ενήλικες, που οδήγησαν στο κλείσιμό τους.»

Ο Νίκος Φίλης υπογράμμισε ότι:

«Τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν οπωσδήποτε, σύμφωνα με τον τρόπο που έχουν υποδείξει οι ειδικοί, οι φορείς της εκπαιδευτικής κοινότητας και ο ΣΥΡΙΖΑ.

- Με αποστάσεις στις τάξεις

- Με συνεχή δωρεάν τεστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

- Με κατά προτεραιότητα εμβολιασμό των εκπαιδευτικών άνω των 50 ετών καθώς και αυτών που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες

- Με κατά προτεραιότητα εμβολιασμό γονέων καθώς και παππούδων που διαμένουν στην ίδια στέγη με τους μαθητές.»

Η κυβέρνηση οφείλει να εξασφαλίσει αυτές τις προϋποθέσεις το ταχύτερο. Δεν το έπραξε επί 8 ολόκληρους μήνες. Ας το πράξει τώρα!»

Προσέθεσε δε:

«Να εγκαταλείψει ταυτόχρονα τα σχέδιά της, που έχουν αναστατώσει τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου, για αποκλεισμό χιλιάδων φετινών υποψηφίων από τα Πανεπιστήμια, με την Τράπεζα Θεμάτων και τους "κόφτες" στη βάση εισαγωγής.

Απαιτείται, επίσης, αναδιάρθρωση - μείωση της ύλης, προτεραιότητα στο μάθημα και η αποκατάσταση της σχέσης του παιδιού και του έφηβου με το σχολείο κι όχι η αντιπαιδαγωγική και εξοντωτική πίεση για εξετάσεις.

Τα παιδιά είναι ιδιαίτερα πιεσμένα από τον εγκλεισμό και τη διατάραξη της σχέσης τους με το σχολείο. Ας μην τα επιβαρύνουμε κι άλλο.»

Η δήλωση του κ. Φίλη κατέληξε ως εξής:

«Μόνο υπό αυτούς τους όρους είναι δυνατή η ασφαλής επανέναρξη των σχολείων και η επαναφορά της στοιχειώδους ηρεμίας στην εκπαίδευση.»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ