ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ και Παπανδρέου διαψεύδουν ότι συνομιλούν για μετεκλογική συνεργασία

ΣΥΡΙΖΑ και Παπανδρέου διαψεύδουν ότι συνομιλούν για μετεκλογική συνεργασία
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και ο Γιώργος Παπανδρέου διέψευσαν δημοσίευμα του Βήματος περί διαλόγου για μετεκλογική συνεργασία.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο Αλέξης Τσίπρας και ο Γιώργος Παπανδρέου έχουν συχνές συνομιλίες.

Αξιωματούχος της Κουμουνδούρου δήλωσε στη CNN Greece ότι δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα.

Απέδωσε δε το δημοσίευμα στις εσωκομματικές συγκρούσεις του ΚΙΝΑΛ.

Από τη μεριά τους, συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου υπογράμμισαν:

«Για κατασκευασμένες ειδήσεις δεν υπάρχουν σχόλια. Ρωτήστε τους κατασκευαστές. Ουδείς ό,τι και να γράψει ό,τι κι αν πει, θα αποδομήσει τον πολιτικό λόγο του Γιώργου Παπανδρέου. Και με την ευκαιρία, ουδείς θα υποδείξει, επιβάλλει κι απαγορεύσει με ποιον θα μιλάει».

Άρθρο Σκανδαλίδη

Σε άρθρο του στα Νέα ο Κώστας Σκανδαλίδης αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Μια αναφορά της Φ. Γεννηματά στη Βουλή που ο Αλ. Τσίπρας επιχείρησε ευκαιριακά να την αξιοποιήσει και μια αντίστοιχη του Γ. Παπανδρέου σε ένα περιφερειακό μέσο ήταν αρκετή για να πάρει φωτιά η «προοδευτική διακυβέρνηση». Λες και την άκουσαν όλοι πρώτη φορά. Ξεχνούν ότι ως κορυφαία στρατηγική και στόχος της παράταξης υπάρχει και επαναλαμβάνεται εδώ και δυο τουλάχιστο δεκαετίες σε όλα ανεξαίρετα τα πολιτικά και προγραμματικά κείμενα του ΠΑΣΟΚ και στη συνέχεια του Κινήματος Αλλαγής. Θέση που επικαθορίζει τις προγραμματικές επεξεργασίες και το περιεχόμενο των προτάσεων που συστηματικά διατυπώνονται σε όλα τα ζητήματα».

Παράλληλα έχει συνδεθεί άρρηκτα με την αυτόνομη πορεία και την αυτοδύναμη στρατηγική του χώρου για την οποία υπάρχει εδώ και πολύ καιρό αδιάσπαστη ενότητα και καθολική συνείδηση».

Το ιστορικό στέλεχος του ΚΙΝΑΛ επισημαίνει:

«Σ’ αυτή την πορεία είναι προφανές ότι ο κύριος αντίπαλος της παράταξης είναι η νεο-Δεξιά και η συντηρητική της πολιτική. Και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με τις δυνάμεις που εκπροσωπεί, την πρακτική στην εξουσία και το θρυμματισμένο «ηθικό πλεονέκτημα» δεν συνιστά αξιόπιστο προοδευτικό εταίρο. Μια πραγματική «Κυβερνώσα Αριστερά» που θα εκπροσωπούσε ένα νέο πλειοψηφικό κοινωνικό ρεύμα για την αναγέννηση της χώρας εξακολουθεί να είναι το ζητούμενο. Αυτό οφείλει να υπηρετήσει το Κίνημα Αλλαγής».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ