ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ηλιόπουλος: «Φιάσκο» ο ανασχηματισμός σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ

Ηλιόπουλος: «Φιάσκο» ο ανασχηματισμός σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ

Φιάσκο χαρακτήρισε τον σημερινό ανασχηματισμό ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε:

«Εγκλωβισμένος στην αποτυχία του, ο κ. Μητσοτάκης προχώρησε σε έναν ανασχηματισμό-φιάσκο. Ανίκανος για ουσιαστικές αλλαγές, προσέθεσε βουλευτές, δημιουργώντας ένα “ευέλικτο” σχήμα 59 υπουργών.»

Ο κ. Ηλιόπουλος επισήμανε ακόμα ότι:

«Ο ανασχηματισμός αποτελεί ένα μήνυμα σύγκρουσης με την κοινωνία. Επιβράβευσε τα εγκληματικά λάθη στη διαχείριση της πανδημίας, το χάος στα σχολεία, το μπάχαλο στον τουρισμό.»

Η δήλωσή του κατέληξε ως εξής:

«Οι ‘μουσικές καρέκλες’ και τα σχέδια για εκλογικό αιφνιδιασμό, με τον ακροδεξιό κ. Βορίδη στο Υπουργείο Εσωτερικών, που ζητούσε θεσμικά μέτρα για να μην ξανακυβερνήσει η Αριστερά, δεν μπορούν να σώσουν τον κ. Μητσοτάκη από την κοινωνική δυσαρέσκεια και τις ευθύνες του.»

Μπάχαλο και με τα σχολεία

Ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του επιτέθηκε επίσης στην κυβέρνηση για το άνοιγμα των σχολείων. Η Κουυμουνδούρου υποστηρίζει ότι:

«Προχθές ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε το άνοιγμα όλων των βαθμίδων των σχολείων στις 11 Ιανουαρίου, χωρίς να έχει καν ερωτηθεί η Επιτροπή των ειδικών.

Μετά το σάλο και τις σφοδρές αντιδράσεις ακόμα και των επιστημόνων που άδειασαν την κυβέρνηση, σήμερα ο υφυπουργός παρά τον Πρωθυπουργό, κ. Σκέρτσος τα γυρνάει και μιλάει για «πρόθεση» και όχι «ειλημμένη απόφαση».

Ο ανασχηματισμός φιάσκο έγινε, το μπάχαλο ωστόσο παραμένει. Η κυβέρνηση των αχρήστων συνεχίζει να διαχειρίζεται την πανδημία χωρίς σχέδιο, έχοντας καταντήσει την Επιτροπή των ειδικών διακοσμητική και με μόνο μέλημα την επικοινωνιακή διαχείριση του χάους που έχει δημιουργήσει.»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ